Košarkaši počeli pripreme za EP, trojica veterana donijeli širinu

Utorak, 01. kolovoza 2017. 01:03 Napisao/la  SC

Mislim da nas nijedan otkaz niti najmanje nije pogodio, ja niti jedne sekunde niti žalim, kaže Bojan Boganović


Hrvatska košarkaška reprezentacija  od utorka u Svetom Martinu započinje jednomjesečne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu.

Izbornik Aleksandar Petrović na raspolaganju ima 14 košarkaša od kojih će dvojica otpasti: Roko Leni Ukić (Cedevita), Marko Popović (Fuenlabrada), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Dominik Mavra (Joventut), Bojan Bogdanović (Indiana Pacers), Marko Tomas (Cedevita), Filip Krušlin (Cedevita), Ivan Ramljak (Cedevita), Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Dragan Bender (Phoenix Suns), Tomislav Zubčić (Trabzonspor), Darko Planinić (Dinamo Sassari), Luka Žorić (Cibona) i Ivan Buva (Istanbul BBSK).

- Mislim da nas nijedan otkaz niti najmanje nije pogodio. Ja niti jedne sekunde niti žalim, niti mi je krivo što su ti igrači otkazali. Mislim da smo s ovih par veterana, sa Žorićem, Tomasom i Popovićem, dobili jednu širinu koja nam je možda i falila prošle godine u tim presudnim minutama i ja se nadam da će nam donijeti ono što od njih i očekujemo, rekao je Bojan Bogdanović

- Kostur reprezentacije se zna. To je onaj kostur koji je prošle godine sjajno odradio Torino, koji je osvojio skupinu na olimpijskim igrama i za jednu loptu nije bio u zoni medalja. S druge strane, sva tri veterana odazvali su se na ciljane stvari, nakon jednog telefonskog poziva. Veterani nam trebaju donijeti stabilnost. Može se dogoditi da u jednoj utakmici ne zaigraju, a da na drugoj daju ruku i budu tu kad je najpotrebnije. Malo kasnimo s pripremama u odnosu na većinu reprezentacija, ali smatram da imamo dovoljno vremena da uhvatimo dobar ritam i dobru formu za ono što nas očekuje, rekao je izbornik Aco Petrović, koji smatra da momčad čeka puno teži posao od onog na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru.

- Napravit ćemo sve da budemo mentalno i fizički spremni za skupinu u Cluju. Smatram da ova momčad ima moć da kroz dozirano igranje u skupini osigura što bolju poziciju prije križanja. Ovdje postoje dvije nokaut utakmice: osmina finala, a ako prođemo, nakon toga četvrtfinale, kaže Petrović.

Hrvatska je u prvom dijelu Europskog prvenstva u skupini C kojoj je domaćin rumunjski Cluj, a u kojoj naše košarkaše čekaju utakmice protiv Mađarske (1.9.), Rumunjske (2.9.), Crne Gore (4.9.), Španjolske (5.9.) i Češke (7.9.).

Najbolje četiri reprezentacije iz skupine izborit će mjesto u nokaut fazi natjecanja kojoj će domaćin biti Istanbul. Europsko prvenstvo započinje 31. kolovoza, a završava 17. rujna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.