Josip Sesar bez poraza priprema finalnu utakmicu protiv Turske

Subota, 19. kolovoza 2023. 11:47 Napisao/la  SC
Josip Sesar
Josip Sesar Foto: HKS/Facebook

Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju (19) u finalu pretkvalifikacijskog turnira za plasman na OI 2024 igra protiv Turske:

- Tursku reprezentaciju vodi jedan od najboljih europskih trenera Ergin Ataman. Momčad je to puna talenta. Naravno, nedostaje im Cedi Osman, na poziciji playmakera nemaju Willbekina i Larkina, no ipak imaju zaista veliku širinu, visoke igrače i dobre šutere. Trebat će se stvarno dobro pripremiti, uz već dobro poznatu paklenu atmosferu koji njihovi navijači znaju napraviti, kaže izbornik Josip Sesar.

Pod Sesarovim vodstvom hrvatska reprezentacija  igra drugačiju košarku nego zadnjih sezona, pobjeda protiv Ukrajine u polufinalu ostvarena je nadmoćnom igrom:

- Smatram da smo odigrali dobru utakmicu i kontrolirali ritam cijelo vrijeme, uz mali pad u drugoj četvrtini. No, taj nas pad nije koštao i poluvrijeme smo završili u plusu. Znali smo kako ući u treću četvrtinu, znali smo da trebamo pritisnuti njihovog playmakera koji je, iako najmlađi, njihov najbolji igrač. Imali smo i određenih problema s njihovim visokim igračima, no to su Ivica i Dario jako dobro iskontrolirali, uz sjajnog Hezonju i Smitha. Svi su igrači dali svoj obol i mi smo zasluženo pobijedili, rekao je Sesar koji u osam utakmica na klupi nije osjetio gorčinu poraza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.