Jasmin Repeša: Poraz od Litve boli, ali u nedjelju protiv Španjolske idemo po medalju

Petak, 20. rujna 2013. 22:56 Napisao/la  SC

Unatoč ovom porazu mi ćemo se do nedjeljnog susreta za treće mjesto dobro pripremiti, rekao je Repeša nakon poraza od Litve i ovacija s tribina. Drugo polufinale: Španjolska - Francuska 72:75

Hrvatska reprezentacija igrat će u nedjelju za broncu protiv Španjolske. U drugom polufinalu Francuska je nakon produžetaka pobijedila Španjolsku rezultatom 75:72.

Litva je u prvoj polufinalnoj utakmici ipak bila prevelik zalogaj za apetite hrvatskih košarkaša. Vidno premoreni, možda i obuzeti veseljem nakon konačnog skidanja prokletstva četvrtfinala europskih prvenstava, u nastavku polufinalne utakmice potpuno su pali i pijedestal velikog finala prepustili koncentriranim i šuterski preciznim Litavcima. Svu tugu i žalost zbog ispadanja iz borbe za zlato isprali su gromoglasnom podrškom hrvatski navijači ovacijama na samom kraju susreta. Konačno je nastao spoj publike i košarkaške vrste, čekalo se na njega toliko dugo vremena.

Nije razočaran na kraju susreta bio izbornik Jasmin Repeša. Morao je prihvatiti činjenicu da je nastavak susreta donio psihološki pad i manjak koncentracije, da njegovi puleni nisu dobro odigrali obrambeni dio priče, da su Litavci mahom dolazili do laganih koševa. Ipak, priču kako je za hrvatsku reprezentaciju turnir ovdje završio ne želi niti čuti:

- Unatoč ovom porazu mi ćemo se do nedjeljnog susreta za treće mjesto dobro pripremiti. Sada je najbitnije da se momci regeneriraju, treba nam ovaj slobodan dan, iskoristit ćemo ga u najboljem mogućem smislu. Mogu vam obećati da ćemo dati sve od sebe da se kući vratimo s brončanom medaljom oko vrata. Mi ćemo gristi, napadati i dokazati da smo toga vrijedni, kazao je Repeša.

Kao ključan moment utakmice izbornik vidi prvu loptu u drugom poluvremenu:

- Promašeni zicer Markote u prvom napadu drugoga dijela i trica Maciulisa koja je uslijedila, to je okrenulo susret na njihovu stranu. Trebali smo smanjiti na jedan koš zaostatka, dignuti ovu publiku koja nas je krasno bodrila, ali nažalost nismo uspjeli i sve se preokrenulo. Što je tu je, moramo skupiti glave i pokušati izboriti medalju. Sigurno da je u glavama igrača stalno bila prisutna činjenica da su napravili svoj cilj, da su osigurali Svjetsko prvenstvo i razbili mit o polufinalu Eurobasketa, ali sigurno je ključan faktor u svemu ovome bio taj jedan dan koji nam je nakon sinoćnje utakmice silno nedostajao, zaključuje Repeša.

Sumirano, u borbu za treće mjesto hrvatski će košarkaši krenuti u nedjelju od 17.30 minuta protiv  Španjolske. Sudbina je htjela da turnir počnemo i završimo sa Španjolcima!

Naši košarkaši zaslužuju čestitke na dosada učinjenom, za podizanje košarke na vrlo visoku razinu, ali i možda najvažniju činjenicu – povratak povjerenja publike.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.