Jasmin Repeša nakon ispadanja košarkaša: Ako me netko želi zamjeniti, nema problema!

Subota, 06. rujna 2014. 22:16 Napisao/la  P. M.

Nisam zadovoljan ni rezultatom, a niti našom igrom. Naš su problem oscilacije, imamo ih puno tijekom utakmice da bismo u krajnjoj liniji mogli računati na neki dobar rezultat, kaže Repeša

Hrvatska je košarkaška reprezentacija još jednom ispala u osmini finala Svjetskog prvenstva. Pomaka dakle, u odnosu na smotru prije četiri godine u Turskoj nema, samo što se koban protivnik zove drukčijim imenom. Bila je to nekad Srbija, danas Francuska, a za četiri godine - tko zna. Možda i bez izbornika Repeše?

Sljedeći Mundobasket tek za pet godina
FIBA je još početkom ove godine donijela odluku da se sljedeće Svjetsko prvenstvo sa 2018. godine prebaci za godinu dana kasnije, kako kažu, zbog poklapanja s ostalim velikim sportskim događajima te godine poput nogometnog Svjetskog prvenstva. Nakon što se odradi SP 2019., ponovno se prelazi u ritam od svake četiri godine (2023, 2027, itd.)

- To je pitanje u ovom trenutku bezvezno. Trea napraviti podrobnu analizu hrvatske košarke, vidjeti gdje se griješilo i onda donositi odluke. Nemam ugovor, no preuranjeno je govoriti o toj temi u ovom trenutku. Ako je netko spreman sjesti na izborničku funkciju umjesto mene, može to slobodno učiniti. 

Nastupom svojih izabrani9ka Repeša ne može biti zadovoljan. Malo je stvari, odnosno igrača koje ga mogu zadovoljiti. Konstante su bili tek Bogdanović i Šarić, probudio se u osmini finala i umorni Tomić, ostali - manje više, ispod očekivanog.

- Nisam zadovoljan ni rezultatom, a niti našom igrom. Naš su problem oscilacije, imamo ih puno tijekom utakmice da bismo u krajnjoj liniji mogli računati na neki dobar rezultat. Velike rezultate osvajaju ekipe koje igraju obranu na puno boljoj razini od nas. Dobro je što je ovo mlada momčad pred kojom je budućnost, u to zaista nema spora. Skoro smo preokrenuli i ovu danas protiv Francuza, ali to se na koncu ipak nije dogodilo. 

Repeša je uglavnom rekao sve ono što bi svaki navijač ovih dana ispred malih ekrana mogao primjetiti. Nakon četvrtog mjesta na Eurobasketu u Sloveniji, novo ispadanje u osmini finala svjetske smotre korak je unatrag, posebice nakon najavljivanog pohoda na visoke pozicije. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.