Eurobasket: Hrvatska osvojila treće mjesto pobjedom protiv Ukrajine

Četvrtak, 08. rujna 2022. 16:02 Napisao/la  SC
Eurobasket: Hrvatska osvojila treće mjesto pobjedom protiv Ukrajine

Hrvatski košarkaši pobijedili su Ukrajinu (90:85) u zadnjoj utakmici u skupini, nastupe u Milanu završili su na trećem mjestu čime su izbjegnuli utakmicu protiv Srbije u završnici.

Predvođena Bojanom Bogdanovićem, hrvatska reprezentacija do pobjede je stigla u zadnjim minutama uzbudljive utakmice, kada je stekla nedostižnu prednost za Ukrajince.

- Svaka čast momcima, jer ovo je bila teška utakmica, peta u sedam dana. Bio je tu i umor, a imali smo i imperativ pobjeda, jer smo željeli uzeti, vjerojatno treće mjesto. To je ono što smo željeli. Bilo je dobrih stvari, ukazali su se Mavra i Raljak. Reprezentacija je skup najboljih koji se moraju žrtvovati. Mogli smo na poluvremenu imati i veću prednost, ali Ukrajinu se ne smije podcijeniti, jer dobila glatko Italiju. Potrošili smo se na Mihaljuku, prvo Bogdanović, onda Ramljak, pa je tu bio i Mavra s kreacijom. U zadnjoj četvrtini i kad smo gubili četiri razlike, a mi smo znali takve utakmice gubiti, sada smo se bez problema vratili. Tu je bio i doktor Kruno Simon, Babo je odigrao kapetanski, Zubac i Matković su zatvarali reket i možemo biti zadovoljni. Bez obzira tko nam dođe na suprotnu stranu u nedjelju, ja sam optimističan. I da smo izgubili, bio bih takav. A ako ciljate na tu neku utakmicu sa Srbijom, igrali biSMO i nju, pa što. Dobra nam je situacija, treba uživati, igrati... Dobili smo tri utakmice, a izgubili smo od dvije dobre reprezentCaije na loptu, dvije, kazao je izbornik Damir Mulaomerović.

HRVATSKA: Perković, Smith 7, Prkačin, Simon 11, Hezonja 6, Šarić 3, Gnjidić, Matković 10, I. Ramljak 3, Mavra 13, Zubac 10, Bogdanović 27

UKRAJINA: Bliznjuk 16, Bobrov 8, Mihajluk 14, Postovij 4, Sanon 11, Herun 21, Len 6, Lukašov 5, Skapincev, Sidorov, Tkačenko, Zotov

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.