Toni Jelenković: Dobro smo se pripremili za Zadar, idemo na pobjedu!

Petak, 24. rujna 2021. 16:52 Napisao/la  KS

Igrat ćemo brže, agresivnije, i ja od nas očekujem jedan dodatni iskorak. Težimo ligi za prvaka to je sigurno, kaže razigravač AO Škrljeva, koji je ponikao u Zadru

Toni Jelenković
Toni Jelenković

U Zadru kažu da je Bog stvorio čovika, a Zadar košarku.

Zadar je definitivno najkošarkaškiji grad u Hrvatskoj, zadarska dica razasuta su po čitavom svijetu pa definitivno malo čudno zvuči podatak da će u subotnjem okršaju Adria Oil Škrljeva i Zadra na Mavrincima (18 sati) u momčadi Zadra biti više Riječana (Antonio Jordano, Domagoj Vuković), nego što će u Škrljevu biti Zadrana (Toni Jelenković).

- Zadar tu vodi 2:1 (ha, ha, ha). Kakvu utakmicu očekujem? Odigrali smo protiv njih jednu pripremnu utakmicu, čitav tjedan smo se spremali za njih, znamo njihove vrline i mane, kao što znamo i naše. Dobro smo se pripremili, malo smo načeti s ozljedama i ne znamo u kakvom ćemo sastavu istrčati na parket, ali idemo na pobjedu, idemo pokušati obraniti naš domaći teren i dati sve od sebe. Pa ćemo na kraju vidjeti što bude.

Otvaranje sezone su košarkaši trenera Damira Rajkovića kvalitetno odradili, u nekim djelovima utakmice protiv Furnira u Dubravi su bili jako dobri, u nekima je bilo problema, iako generalno nitko ne može biti nezadovoljan prikazanim.

- Ostao nam je glavni dio momčadi, nema velikih nepoznanica među nama. Mislim da smo mogli puno više nego što smo pokazali, ali treba uzeti u obzir da je ovo ipak bila prva utakmica, da su oscilacije neminovne. Glavno je da smo upisali pobjedu, sada idemo utakmicu po utakmicu, a prvi sljedeći suparnik nam je Zadar. Dat ćemo maksimum i pokušati prikazati dobru igru. To nam je najvažnije.

Škrljevo mnogi smatraju potencijalnim iznenađenjem ove sezone, Adria Oil Škrljevo sigurno će biti pod većom lupom košarkaške javnosti nego do sada, a na igrače i stručno vodstvo to bi moglo staviti dodatni pritisak.

- To je i plod dobre igre tijekom prošle sezone. Igrat ćemo brže, agresivnije, i ja od nas očekujem jedan dodatni iskorak. No, ne treba zanemariti niti činjenicu da je i liga puno jača nego prošle sezone. Težimo ligi za prvaka to je sigurno, vjerujemo da se možemo visoko plasirati, ali vidjet ćemo što će sezona donijeti. Meni osobno više odgovara ovakav naš način igranja, brzo, agresivno, trener od nas traži da se više trči, nemamo teškog centra kao prošle godine, nemamo više Arkima, ali došao nam je Taylor, koji je odličan igrač. Došao nam je i Stojanović, Paolo Marinelli, odlična ekipa se je skupila. Dobra smo klapa i baš očekujem dobar rezultat ove godine, zaključit će Toni Jelenković, koji se baš udomaćio na Kvarneru pa kaže da mu utakmica protiv kluba u kojem je igrački ponikao ne predstavlja nikakvo dodatno opterećenje.

Nema niti razloga, za ovog mladog razigravača velikog potencijala ovo može biti samo motiv više.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.