Premijer liga: Adria Oil Škrljevo novu sezonu otvorilo pobjedom

Subota, 18. rujna 2021. 21:47 Napisao/la  SC

Prvo ime kod gostiju bili su novaci u momčadi,  Amerikanac Taylor Adway ubacio je 28 poena uz osam skokova, Paolo Marinelli je dodao 16 poena i pet asistencija

Košarkaši Adria Oil Škrljeva
Košarkaši Adria Oil Škrljeva Foto: Screnshoot

HT Premijer liga košarkaša, 1. kolo

FURNIR – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 83:91 (21:23, 17:26, 22:16, 23:26)

Sportska dvorana Dubrava. Gledatelja 50.

Suci: Gracin, Katić, Mikulić

FURNIR: Vidović 6, Krajina 13 (3-6), Marić 19 (6-7), Nazhor 2, Karahodžić 9, Hardnett 11 (1-1), Kumanović, Križan, Mandalinić 17 (0-1), Bjelanović, Rađa 6, Kos.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović 8 (0-2), Adway 28 (6-10), Jelenković 12 (6-6), Barnjak 7 (1-2), Rajčić 2, Horman 5, Kostić, Marinelli 16 (2-3), Bešić 5, Ćošić, Vrgoč 8.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobjedom su otvorili novu premijerligašku sezonu, momčad trenera Damira Rajkovića slavila je na gostovanju kod Furnira u utakmici koju su kontrolirali od početka do kraja.

No, iako je pobjeda, reklo bi se, rutinski ostvarena, nikako Škrljevčani do nje nisu došli jednostavno, naprosto su u završnici kvalitetom morali opravdati visoka očekivanja.

U posljednjih deset minuta utakmice momčad trenera Damira Rajkovića ušla je s pet poena prednosti (65:60), kako se je u nekim djelovima utakmica rasplitala činilo se da bi u posljednji deset minuta mogli ući s 25 poena prednosti.

No, u završnici treće dionice prosuli su prednost, umjesto da prelome utakmicu onda kada ih je šut najbolje služio i kada se domaćini baš nisu znali najbolje prilagoditi njihovoj agresivnoj igri, dopustili su si da domaćini uhvate priključak i izvjesnu utakmicu učine – neizvjesnom.

Naoko, stvari su se dodatno zakomplicirale nakon što je Barnjak u samo dvadesetak sekundi dvama prekršajima došao do četvrte osobne pogreške, ali to ipak na kraju nije bilo tako.

Prvo je jednu kvalitetnu rolu odigrao Paolo Marinelli (polaganje i ukradena lopta pa kontra za 60:69), a onda je s pet vezanih poena Tonija jelenkovića i ubačajem Adwaya prednosti iznova skočila na 14 poena (76:62) i nikakve dvojbe više nije bilo.

Prvo ime kod gostiju bio je Amerikanac Taylor Adway s 28 poena i osam skokova, Paolo Marinelli je dodao 16 poena i pet asistencija, dvoznamenkasti učinak imao je i Toni Jelenković (12 poena, 6 asista), Josip Barnjak podredio se ekipi, kapetan momčadi ubacio je sedam poena, ali uz šest skokova i osam asistencija.

Škrljevčani su pogodili 10 trica iz 23 pokušaja, ako ih šut s perimetra tako bude služio čitavu sezonu ovo neće biti jedina gostujuća pobjeda.

Imali su i 22  asistencije (Barnjak 8, Jelenković 6, Marinelli 5), što dovoljno govori kakvoj igri teže, ali i 17 pogrešaka, što su domaćini u jednom dijelu utakmice jako dobro iskoristili.

Škrljevčani su igrali brzo, agresivno, onako kako je to trener Damir Rajković i najavio, na trenutke i iznimno atraktivno i ako tako nastave poneki gledatelj više mogao bi doći u dvoranu na Mavrince.

No, daleko od toga da je otvaranje bilo idealno, domaćini su u jednom periodu imali osjetnu skakačku prednost, protiv momčadi kvalitetnijih od Furnira to bi itekako mogao biti nedostatak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.