A-1 Liga za prvaka: Splićani pobijedili Alkar, Zagreb u Trnskom bolji od Jollyja

Srijeda, 24. travnja 2013. 20:54 Napisao/la  SC

Liga za prvaka 8 kolo: Split - Alkar 84:74, Zagreb - Jolly JB 99:87

Paolo Marinelli i Ivan Bender presudili Alkaru

 

Još jednu utakmicu Splićani su odigrali bez svih najiskusnijih igrača i ubilježili pobjedu protiv Alkara. Filip Kraljević dominirao je u prvom poluvremenu, ali ključne role u pobjedi Splita odigrali su početkom četvrte četvrtine juniori Paolo Marinelli i Ivan Bender. Splićani su okršaj sa svojim najbližim susjedom otvorili držeći laganu prednost, koja je dosezala maksimalnih plus sedam (14:7, 23:16). U završnici prve četvrtine Alkar je izjednačio (26:26) i vratio utakmicu u egal.

 

Tandem bivših igrača Splita Gaurina - Bilić, uz šutersku podršku Luke Žitka i u drugoj je četvrtini Splićanima stvarala najviše problema. Domaća momčad, opet bez ijednog od starijih igrača (Subotić i Mimica bili su na klupi, ali nisu ulazili), odgovarala je gostima uglavnom preko Kraljevića, koji je u prvom poluvremenu ubacio već 20 poena, pogodivši pritom svih deset slobodnih bacanja. Na poluvrijeme se otišli s prednošću Žutih 52:48.

 

I treća četvrtina donijela je nastavak neizvjesne borbe u kojoj su domaćini i dalje držali prednost na svojoj strani. Alkar je u 27. minuti spustio zaostatak na 60:58, ali dobra rola juniora Ivana Bendera pomogla je Splitu da u posljednju četvrtinu uđe s pet poena prednosti (65:60).

 

Posljednji period Splićani dobro otvaraju i to na krilima svojih najmlađih igrača. Najprije Marinelli krade loptu i zarađuje nesportsku Žitka, da bi nakon soloakcije Sobina Benderova, pa Marinellijeva trica zaokružile seriju Splita na 14:0 za najveću prednost 77:60 u 35. minuti. Bilo je jasno da je pobjednik definitivno odlučen.

 

Filip Kraljević završio je utakmicu s 27 poena i sedam skokova, uz pogođenih svih 13 slobodnih bacanja. Ivan Bender je ubacio 13 poena uz 10 skokova, Marinelli devet poena uz četiri asistencije, kapetan Sobin devet poena uz 12 skokova. Kod Alkara su najefikasniji bili Gaurina i Bilić s po 17 poena.

 

 

Druga uzastopna pobjeda Zagreba

 

Poslije pobjede nad Alkarom tijekom vikenda, košarkaši Zagreba dobili su i drugu uzastopnu utakmicu u Ligi za prvaka. Mravi su u Trnskom bili jači od Jolly JBŠ-a sa 99:87, koji je, tako, zakomplicirao vlastitu poziciju u borbi za četvrto mjesto i polufinale prvenstva.

 

Domaći su imali nekoliko aduta, a kada se utakmica lomila, najviše je pokazao šuterski raspoloženi Ante Krapić koji je završio  s 23 poena i četiri skoka, a Marko Car s 20 poena i pet asistencija, Krapić s 5/10, a Car s 5/9 za tricu. Ivan Mileković pridružio se s 14 poena, četiri skoka i tri asistencije, a Ivan Novačić s 15 poena i pet skokova.

 

Prekršajima opterećeni Miralem Halilović ubilježio je osam poena, šest skokova, pet asistencija i dvije blokade za 22 minute u igri. Ronald Ross istaknuo se s 31 poenom, osam skokova, šest osvojenih lopti i četiri asistencije za Jolly. Dino Butorac dodao je 16 poena i tri asistencije, Mate Mrva 12 poena, a Domagoj Bubalo 11 poena i šest skokova.

 

Liga za prvaka 8 kolo: Split - Alkar 84:74, Zagreb - Jolly JB 99:87

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.