Oklahoma City uvjerljivom pobjedom otvorila seriju s Lakersima, Sixersi iznenadili Boston

Utorak, 15. svibnja 2012. 12:09 Napisao/la  SC

Rezultati: Boston - Philadelphia 81:82 (1:1), Oklahoma City - LA Lakers 119:90 (1:0)

Košarkaši Oklahoma Cityja pobjednički su otvorili polufinalnu seriju doigravanja Zapada uvjerljivom pobjedom nad Lakersima. Mlada momčad Thundera razbila je LA dinastiju, istaknuvši ponovo kandidaturu za prvi NBA naslov. Domaćin je slavio na krilima svog ubojitog tandema, Russell Westbrook - Kevin Durant. Westbrook je u pobjedu ugradio 27 koševa, 7 skokova i 9 dodavanja, dok je Durant dodao 25 koševa uz 8 uhvaćenih lopti i 4 asista. Kao dokaz maksimalne koncentracije Thundera svjedoče i samo 4 izgubljene lopte tijekom cijelog susreta što je najmanje u povijesti ove momčadi.

U drugome ogledu Philadelphia je u Bostonu iznenadila Celticse i izjednačila na 1:1 u polufinalnoj seriji Istoka. Sixersi su do prve pobjede nad Keltima u play-offu nakon 1982. godine stigli unatoč čak 19 izgubljenih lopti. Goste su predvodili Jrue Holiday s 18 i Andre Igoudala s 13 koševa, 6 skokova i 7 asistencija, dok je u redovima Bostona bolji od ostalih bio Kevin Garnett s 15 koševa i 12 skokova.

Rezultati: Boston - Philadelphia 81:82 (1:1), Oklahoma City - LA Lakers 119:90 (1:0)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.