VEČER REKORDA U NBA

Dwight Howard srušio Wilta Chamberlaina

Petak, 13. siječnja 2012. 08:46 Napisao  Marko Babić

Chamberlain je 22. veljače 1962. godine igrajući za Philadelphiju Warriorse izveo 34 slobodna bacanja protiv St. Louisa, dok je Howard sinoć ih je izveo čak 39 od čega je ubacio 21

S noći srijedu na četvrtak u NBA- u je odigrano samo pet utakmica, a da susreti nisu ponudili previše neizvjesnoti svjedoči podatak da su pobjedničke momčadi slavile s više od deset poena prednosti. Bila je to ujedno večer rekorda.

Orlando Magic slavio je protiv Golden State Warriorsa, a Dwight Howard srušio je rekord Wilta Chamberlaina star gotovo 50 godina. Chamberlain je 22. veljače 1962. godine igrajući za Philadelphiju Warriorse izveo 34 slobodna bacanja protiv St. Louisa, dok je Howard sinoć ih je izveo čak 39 od čega je ubacio 21.

New York Knicksi poraženi su na gostovanju kod Memphisa čime je prekinut njihov niz od četiri pobjede, Rudy Gay zabio je 26 poena i pomogao Memphisu da upiše pobjedu nakon tri poraza. Knicksi su cijelo drugo poluvrijeme igrali bez Carmeal Anthonyja koji je ozlijedio zglob na desnoj nozi.

Milwaukee je protiv Detroita zadržao stopostotan učinak na domaćem terenu, dok su Pistonsi upisali šesti uzastopni poraz, peti na gostovanju. Brandon Jennings s 27 i Stephen Jackson s 25 poena predvodili su Buckse. Scott Skiles, trener Milwaukeea, postao je 39. trener u NBA povijesti koji je upisao 400 pobjeda.

Phoenix nije uspio preskočiti Cleveland, 16 poena i 15 asistencija Stevea Nasha nisu bili dovoljni, a Nash je ujedno postao 16. igrač u NBA povijesti sa šesnaest tisuća postignutih koševa.

Rezultati NBA: Atlanta - Charoltte 111:81, Milwaukee - Detroit 102:93, Memphis - New York 94:83, Phoenik  - Cleveland 90:111, Golden State - Orlando 109:117.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.