Šarić ponovno najbolji strijelac Sixersa, Šibenčanin drugi put zaredom ostvario double-double učinak

Četvrtak, 16. veljače 2017. 10:34 Napisao/la  SC

Što mu fali u brzini i prodornosti, nadoknađuje žestinom i intelektom. Osjećam da gledamo kako se pred nama razvija nešto jedinstveno, rekao je trener Sixersa Brett Brown

Dario Šarić ponovno je bio najbolji strijelac svoje momčadi u dvoboju sa Celticsima koji je završio 116:108 za momčad iz Bostona.

Šarić je zabio 20 koševa (šut iz igre 9/18) i bio najbolji pod obručima na susretu s 11 skokova, a dodao je po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Šarić je nastavio s formom koja ga krasi u posljednje vrijeme i u obje faze je bio ključni igrač njegove momčadi, koja je pružila veliki otpor Celticsima predvođenim Isiahom Thomasom (33 koša).

Šibenčanin je opet bio najbolji kada je bilo najvažnije, pa je čak 14 koševa postigao u drugom poluvremenu i tako po peti puta u posljednjih šest utakmica bio najbolji strijelac njegove momčadi.

Također je po treći put u zadnjih pet mečeva postigao barem 20 koševa, a sa spomenutim najboljim skakačkim učinkom na utakmici, došao i do drugog uzastopnog double-double učinka, nakon utakmice protiv Charlottea dva dana ranije.

- Prije dva tjedna sam mislio da vidim ono što gledam svake godine, kako debitant u NBA udara u rookie wall i da to definitivno nije mit, nego istina. Ali, onda je Šarić dokazao koliko je poseban. Iskočio je i nezaustavljivo krenuo. Što mu fali u brzini i prodornosti, nadoknađuje žestinom i intelektom. Osjećam da gledamo kako se pred nama razvija nešto jedinstveno, rekao je trener Sixersa Brett Brown koji ne krije oduševljenje hrvatskim košarkašem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.