Dražen Petrović proglašen najboljim šuterom u povijesti New Jersey Netsa

Ponedjeljak, 23. travnja 2012. 19:30 Napisao  Luka Variola

Najbolji hrvatski košarkaš veliko je priznanje dobio u osvrtu Wall Street Journala povodom selidbe Netsa u Brooklyn sljedeće sezone

NBA momčad New Jersey Netsi od sljedeće će sezone nastupati u New Yorku. Vlasnici su franšizu odlučili preseliti iz Newarka "preko rijeke" i klub će od sljedeće sezone nastupati pod imenom Brooklyn Nets. Tim povodom ugledni Wall Street Journal napravio je popis najboljih i najgorih stvari u povijesti tog kluba, a veliko priznanje dobio je najbolji hrvatski košarkaš svih vremena Dražen Petrović, koji je proglašen najboljim šuterom u povijesti ove NBA franšize.

Autor teksta izbor je objasnio riječima kako je "Petro" nakon šikaniranja u Portlandu dolaskom u Netse postao NBA superzvijezda. Izbor je potkrepljen i statističkim podacima. Petrović je naime u tri godine nastupanja za Netse trice gađao 43,7 posto, postavši jedan od najubojitih šutera najjačeg košarkaškog natjecanja na svijetu. Njegova prerana smrt u 28. godini proglašena je za najtužniji događaj klupske povijesti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.