NBA liga: Miami u obranu naslova krenuo pobjedom nad Bostonom, Dallas šokirao Lakerse

Srijeda, 31. listopada 2012. 08:45 Napisao/la  SC

Rezultati, Istok: Miami - Boston 120:107, Cleveland - Washington 94:84. Zapad: LA Lakersi - Dallas 99:91

Otvaranje 67. sezone NBA lige donijelo je tri utakmice od kojih je najzanimljivija bila ona u Miamiju gdje su aktualni prvaci u obranu naslova krenuli pobjedom nad velikim rivalima Boston Celticsima 120:107. Prije utakmice košarkaša Heata primili su NBA prstene za prošlogodišnji naslov, te potom ostvarili najuvljerljiviju pobjedu uvodne večeri.

Miami su po običaju predvodili Dwyane Wade s 29 poena i LeBron James koji je dodao 26 poena i imao 10 skokova. King James je posljednjih osam minuta proveo u svlačionici zbog grčeva. Redove Kelta predvodio je Paul Pierce s 23 poena.

- Ovo je bila vrlo emocionalna večer tako da je dobro što smo uspjeli ostvariti pobjedu, rekao je nakon utakmice domaći trener Erik Spoelstra.

Na drugome kraju SAD-a navijačima se predstavio drugi najveći kandidat za naslov sastav Los Angeles Lakersa. Redizejnirani Lakersi nisu dobro otvorili sezonu. Pred njihovim navijačima šokirali su ih Dallas Mavsi, koje su predvodili Darren Collison (17) i Brandan Wright (14), pokvarivši tako debi najdominatnijeg centra lige Dwighta Howarda i dvostrukog MVP-a lige Stevea Nasha. Howard je u prvom nastupu za momčad iz Grada Anđela imao 19 poena i 10 skokova, ali i čak 11 promašemih slobodnih bacanja.

Rezultati, Istok: Miami - Boston 120:107, Cleveland - Washington 94:84. Zapad: LA Lakers - Dallas 99:91

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.