Luka Dončić postaje najbolje plaćeni igrač u povijesti NBA lige

Ponedjeljak, 01. travnja 2024. 16:56 Napisao/la  SC

Da bi mogao potpisati "supermax" ugovor mora ispuniti određene kriterije, za sada jedino ne ispunjava kriterij da mora minimalno igrati sedam godina u NBA

Luka Dončić  postaje najbolje plaćeni igrač u povijesti NBA lige

Luka Dončić najveći je kandidat za MVP-a ove sezone, sjajni slovenski košarkaš ubacio je čak 47 poena, ostvario je 12 skokova i 7 asistencija u pobjedi Dallasa protiv Houstona od 125:107.

Osim što je postao ponajbolji igrač u NBA, Dončić bi uskoro mogao postati najbolje plaćeni Igrač u povijesti NBA!

Da bi mogao potpisati "supermax" ugovor mora ispuniti određene kriterije.

Za sada jedino ne ispunjava kriterij da mora minimalno igrati sedam godina u NBA, što će ostvariti iduće sezone.

Druge kriterije je već praktično ispunio, mora biti izabran na All-Star ili u All-NBA postavu iako je dovoljno da bude uvršten u drugu ili treću postavu.

Supermax ugovori nisu fiksni, vrijede 35 posto od Salary Capa za određenu godinu.

Prema sadašnjoj računici, ako iduće sezone potpiše "supermax" ugovor, Dončić bi za pet godina trebao zaraditi 346 mil. dolara ili 69,2 mil. dolara po sezoni.

Budući da se zarada godišnje povećava, u posljednjoj godini ugovora Dončić bi trebao postati prvi igrač koji će zaraditi više od 80 mil. dolara.

Dončić je sada u drugoj godini petogodišnjeg ugovora vrijednog 215 mil. dolara, ove sezone njegova zarada iznosi 40 mil. dolara, iduće sezone trebao bi zaraditi 43 mil. eura ako ne potpiše "supermax" ugovor.

Time bi Dallas vezao Dončića do 2031. godine.

Najveći ugovor u NBA ligi ima Jaylen Brown iz Bostona, prošle godine potpisao je "supermax" ugovor vrjedan 304 mil. dolaza za pet godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.