Lakersi pobijedili u sedmoj i osigurali polufinale Zapada, Celticsi poveli protiv Sixersa

Nedjelja, 13. svibnja 2012. 12:10 Napisao/la  SC

Rezultati: Boston - Philadelphia 92:91 (1:0), LA Lakers - Denver 96:87 (4:3). Lakerse u polufinalu Zapada čeka Oklahoma City, koja je već tjedan dana slobodna nakon "metle" nad Dallasom

Košarkaši Los Angeles Lakersa plasirali su se polufinale doigravanja Zapada nakon što su u odlučujućoj sedmoj utakmici pred svojim navijačima pobijedili Denver Nuggetse. Lakersi su tako izbjegli da postanu tek deveta momčad u povijesti NBA lige koja je prokockala vodstvo 3:1 u doigravanju najjačeg košarkaškog natjecanja na svijetu. Momčad iz "grada anđela" predvodio je španjolski centar Pau Gasol s 23 koša i 17 skokova, a veliki obol pobjedi dali su i Steve Blake (19), te Andrew Bynum 16 koševa uz 18 skokova. Lakerse sada čeka dvoboj s Oklahoma Cityjem, koji je već tjedan dana slobodan nakon što je "pomeo" aktualne prvake Dallas.

Na Istoku je odigrana prva polufinalne utakmica. U Bostonu su Celticsi "iščupali" pobjedu protiv Philadephije, nadoknavivši -10 u zadnjoj četvrtini. Kelte je predvodio Kevin Garnett s 29 koševa i 11 skokova.

Rezultati: Boston - Philadelphia 92:91 (1:0), LA Lakers - Denver 96:87 (4:3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.