KRALJ JE MRTAV, ŽIVIO KRALJ

Dirk Nowitzki završio karijeru

Srijeda, 10. travnja 2019. 09:36 Napisao/la  SC

Luka Dončić srušio NBA rekord

Luka Dončić i Dirk Nowitzki
Luka Dončić i Dirk Nowitzki

Dirk Nowitzki završio je karijeru!

- Ovo je bila moja posljednja domaća utamica, kao što ste mogli i očekivati. Bila je ovo jedna luda vožnja prepuna uspona i padova, a vi ste stalno bili uz mene i davali mi podršku. Želim zahvaliti svojoj obielji i ljudima koji su došli iz čitavog svijeta kako bi u ovom trenutku bili uz mene Prepun sam emocija, bilo je nevjerojatno odrastati uz ove junake. Ako ovo sve ovako izgleda sada, kako će tek biti kada umirovite moj dres, rekao je uz smijeh Nowitzki nakon posljednje utakmice Dallasa.

Prema općem sudu najbolji europski košarkaš svih vremena završio je NBA karijeru nakon 21 godine proevdene u Dallasu.

Najbolju sezonu odigrao je 2011. godine, kad je odveo Dallas do pobjede u finalu nad momčadi Miamija s LeBronom Jamesom, Dwyaneom Wadeom i Chrisom Boshem.

U prosjeku je postizao 20,7 koševa, 7,5 skokova i 2,4 asistencije. 14 puta izabran je na All Star utakmicu, a 12 puta u jednu od tri najbolje petorke lige.

Zadnju njegovu utakmicu u publici su gledale zvijezde poput Charlesa Barkleyja, Scottieja Pippena, Larryja Birda, Shawna Kempa, Detlefa Schrempfa...

Nowitzki postao prvi Europljanin koji je postao MVP lige!

U zadnjoj utakmici Dirka Nowitzkog jedan je drugi Europljanin srušio NBA rekord.

Luka Dončić posljednju domaću utakmicu u debitantskoj sezoni za Dallas završio je s triple-doubleom čime je postao igrač s najviše takvih utakmica u povijesti u dobi ispod 21 godine.

Dončić je osmim triple-doubleom u sezoni na vječnoj ljestvici prestigao Magica Johnsona koji je odigrao sedam takvih utakmica u tim godinama.

Ubacio je Slovenac 21 poena, zabilježio 16 skokova i 11 asistencija u pobjedi Dallasa protiv Phoenix Sunsa.

Dončić je postao najbolji europski rookie u povijesti NBA lige istoga dana kada je karijeru završio prvi Europljanin koji je postao MVP lige!

Kralj je mrtav, živio kralj!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.