NBA Luka Dončić fascinira mentalnom stabilnošću dok ruši rekorde

Nedjelja, 29. prosinca 2019. 10:02 Napisao/la  SC

Deveti triple-double ove sezone ostvario je za 30 minuta i pet sekundi koliko je proveo na parketu, u sezonu i pol u NBA ostvario je 17. triple-double

Luka Dončić
Luka Dončić

Luka Dončić nastavio je niz briljantnih utakmica, mladi Slovenac statistički stalno pomiče granice u NBA.

Dončić je u pobjedi Dallasa nad Golden Stateom (141:121) ubacio 31 koš (šut 8/16 iz igre, 5/8 za tricu, slobodna bacanja 10/10), ostvario je 12 skokova i 15 asistencija.

Deveti triple-double ove sezone ostvario je za 30 minuta i pet sekundi koliko je proveo na parketu, u sezonu i pol u NBA ostvario je 17. triple-double i opet ušao u povijest.

S 20 godina postao je najmlađi igrač u povijesti NBA koji je u sezoni imao više od jedne utakmice s 30 koševa i 15 asistencija čime je srušio rekord Michaela Jordana iz sezone 1984/85, koji je takav učinak ostvario godinu dana stariji.

Dončić je postao prvi igrač u povijesti koji je za 30 minuta na terenu ostvario triple-double s 30 koševa, 12 skokova i 15 asistencija i prvi košarkaš u NBA-u koji ima više od jednog triple-double učinka s 30 koševa i za 30 ili manje minuta u igri.

Luka Dončić postao je najbolji mladi košarkaš NBA svih vremena u nekoliko statističkih kategorija, međutim, sa stručnog stanovišta još je važnije kako Dončićev osobni učinak djeluje na momčad Dallasa.

Unatoč fantastičnim brojkama, Dončić je u svakom potezu podređen uspjehu momčadi, fascinira mentalnom stabilnošću i liderskim sposobnostima zbog kojih suigrače čini boljim igračima.

S pet trica protiv Golden Statea pridonio je da njegova momčad pogodi 24 ubačaja iz daljine, što je najbolji dalekometni učinak u povijesti franšize.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.