Dario Šarić novi igrač Philadelphije, najbolji hrvatski košarkaš potpisao nakon dvije godine

Subota, 16. srpnja 2016. 08:50 Napisao/la  SC

Philadelphiju  čekala Šarića dvije godine koliko je naš igrač odlučio provesti u Europi 


Dario Šarić novi je igrač Philadelphije. Šarića je kao 12. na "draftu" prije dvije godine izabrao Orlando Magic, ali ga je istoga dana proslijedio u Philadelphiju koja ga je bila spremna čekati dvije godine koliko je naš igrač odlučio još provesti u Europi prije odlaska u NBA.

- Oduševljeni smo što konačno možemo objaviti dugo očekivanu vijest o potpisivanju ugovora s Darijem Šarićem. Naš klub će se okoristiti Darijevim fizičkim razvojem i igračkim sazrijevanjem u Hrvatskoj i Turskoj posljednje dvije godine, izjavio je čelnik Sixersa Bryan Colangelo.

- Mogu napraviti nešto veliko, iako je teško govoriti o sebi. Imam dobar šut, za moju visinu vodim loptu prilično dobro, ako me čuva sporiji igrač od mene mogu iskoristiti svoju brzinu te mogu s manjim igračima lakše igrati. Nije važno na kojoj poziciji igram. Ako imate pet igrača koji se dobro razumiju na parketu i pomažu jedni drugima, nije važno koju poziciju pokrivate, rekao je Šarić.

Philadelphia će za ovaj transfer platiti turskom Efesu 650.000 dolara, što je maksimalni iznos koji mogu platiti. Prošle sezone Philadelphia je ostvarila omjer pobjeda i poraza 10-72 s kojim je bila najslabija u čitavoj ligi, a vrlo slabe su bile i prethodne dvije sezone, 2013/14. sa 19-63 i 2014/15. sa 18-64.

Sixersi su u svojoj povijesti tri puta bili prvaci, 1955. kao Syracuse Nationalsi, te 1967. i 1983.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.