Dario Šarić jednoglasno izabran u najbolju rookie petorku NBA lige

Ponedjeljak, 26. lipnja 2017. 19:40 Napisao/la  SC

Šarić je odigrao najviše utakmica,81, a prosječno je bilježio 12.8 poena uz 6.3 skokova i 2.2 asistencije uz šut iz igre od 41 posto.

Hrvatski košarkaš i član Philadelphia 76ersa Dario Šarić jednoglasno je izabran u najbolju rookie petorku ove sezone.

Uz njega, stopostotan broj glasova dobio je i Malcolm Brogdon, dok su u petorci još Buddy Hield, Willy Hernangomez i Joel Embiid.

U noći s ponedjeljka na utorak saznat ćemo da li je hrvatski košarkaški reprezentativac najbolji rookie NBA lige.

U 3 sata po hrvatskom vremenu održava se dodjela NBA nagrada u šest kategorijama među kojima je i nagrada za najboljeg novaka godine u kojoj je među nominiranima i Šarić.

Šarić je odigrao najviše utakmica (81), a prosječno je bilježio 12.8 poena uz 6.3 skokova i 2.2 asistencije uz šut iz igre od 41 posto.

Hrvatska 'četvorka' posebno je briljirala u veljači i ožujku kada je odigrao nekoliko briljantnih partija i lakoćom u nizu postizao dvoznamenkasti broj poena.

Fenomenalan je bio protiv Chicaga u pobjedi kada je zabio 32 poena uz 10 skokova. Treba izdvojiti i utakmice protiv Lakersa (29 poena), Portlanda (28) i Orlanda (26).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.