Dallas predao naslov "metlom" od Oklahoma Cityja, Spursi i dalje jašu

Nedjelja, 06. svibnja 2012. 11:12 Napisao/la  L.V.

Mavsi su nakon četiri poraza od Oklahoma Cityja postali druga momčad u povijesti NBA lige koja je nakon osvajanja naslova ispala u prvome krugu play-offa (prvi je bio Miami 2007.)

Aktualni prvak Dallas okončao je nastup u ovogodišnjem doigravanju NBA lige "metlom" u prvome krugu od Thundera. Iako se znalo da će veteranska momčad iz Teksasa teško obraniti naslov, nitko nije očekivao čistih 4:0 za mlade Thundere, koji su se tako Mavsima osvetili za prošlogodišnji poraz u finalu Zapada. Dallasu nisu pomogla niti 34 koša Ditka Nowitzkog, a Oklahomu je do velikog slavlja predvodio James Harden s 29 koševa. Mavsi su tako postali druga momčad u povijesti NBA lige koja je nakon osvajanja naslova ispala u prvome krugu play-offa (prvi je bio Miami 2007.).

Još jedna veteranska ekipa, San Antonio Spursi, nema tih problema i nakon pobjede u Salt Lake Cityju nezadrživo juri prema polufinalu Zapadne konferencije. Najzanimljivije je bilo u Los Angelesu gdje su Clippersi u tijesnoj zavšnici došli do slavlja nad Memphisom i sada vode 2:1 u seriji. Gosti su isto mogli do vodstva, ali je Rudy Gay sa sirenom promašio tricu. Indiana je treći put zaredom dobila Orlando, drugi put u gostima, te sada ima vodstvo 3:1 i domaću utakmicu u utorak za potvrdu prolaza.

Rezultati: Orlando - Indiana 99:101 (1:3), LA Clippers - Memphis 87:86 (2:1), Dallas - Oklahoma City 97:103 (4:0), Utah - San Antonio 90:102 (0:3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.