Cleveland osvojio NBA naslov prvi put u povijesti, LeBron James MVP finala

Ponedjeljak, 20. lipnja 2016. 09:15 Napisao/la  SC

Cleveland je slavio s 93:89 i prvi u povijesti osvojio naslov nakon 1:3 u finalnoj seriji

Cleveland je osvojio NBA naslov! Prvi naslov u povijesti još je vredniji budući da je osvojen protiv Golden Statea, branitelja naslova koji je ostvario najbolji omjer ikada u regularnoj sezoni. Cleveland se prvi u povijesti vratio nakon 1-3 uz dvije gostujuće utakmice.

U sedmoj utakmici finala Cleveland je slavio s 93:89 i s omjerom pobjeda 4-3 stigao do prvog naslova u povijesti i prvog za grad Cleveland u nekom velikom sportu nakon 52 godine.

LeBron James posljednju utakmicu sezonu završio je triple-doubleom (27 poena, 11 skokova i 11 asistencija), Kyrie Irving je dodao 26 poena uz sjajnu obranu na Stephu Curryju.

MVP finala jednoglasnom odlukom, treći put u karijeri postao je LeBron James, koji je Clevelandu obećao titulu nakon povratka iz Miamija i svoje obećanje ispunio.

Finale je završio s prosjekom: 29.7 poena po utakmici, 11.3 skoka, 8.9 asistencija i skoro 50 posto šuta. Nagradu je primio u suzama.

U zadnjoj utakmici momčadi su se više od 20 puta smijenile u vodstvu, u posljednje dvije minute odlučili su LeBron James i Kyrie Irving. Prvi je monstruoznom blokadom zaustavio kontranapad domaćih za vodstvo i pogodio jedno od dva bacanja za odlazak na +4, a Irving je minutu prije kraja pogodio tricu za vodstvo Clevelanda tri razlike.

MVP regularne sezone, Steph Curry, u posljednjih 70 sekundi promašio tri trice. Utakmicu je završio sa 17 poena iz 19 šuteva te četiri izgubljene lopte.

Golden Stateu nije pomogla ni vrhunska partija Draymonda Greena koji je utakmicu završio s 32 poena (najviše na utakmici), 15 skokova (najviše na utakmici) i devet asistencija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.