NBA liga: Boston nakon dva produžetka pobijedio Miami, Lakersi nadvisili Oklahomu

Ponedjeljak, 28. siječnja 2013. 09:57 Napisao/la  SC

Rezultati: Boston - Miami 100:98, LA Lakers - Oklahoma City 105:96, Orlando - Detroit 102:104, Memphis - New Orleans 83:91, New York - Atlanta 106:104, LA Clippers - Portland 96:83

NBA večer obilježili su dvoboji u Bostonu i Los Angelesu u kojima su najtrofejnije dinastije lige ubilježile važne pobjede. Celticsi su nakon dva produžetka pobijedili aktualne prvake Miami Heat, dok su Lakersi u svojem Staples Centru zaustavili najbolju momčad lige Oklahomu. Triler u Bostonu otišao je na kraju na stranu Kelta koji su pobjedom nad najboljom momčadi Istoka prekinuli seriju od šest poraza zaredom, najduži negativni niz u zadnjih šest godina.

Slavlje pokvarila je ozljeda najboljeg igrača Rajona Ronda koji je tijekom zagrijavanja osjetio bol u koljenu nakon čega je odveden u bolnicu. Pregled je donio najgori mogući scenarij, puknuće prednjeg križnog ligamenta zbog čega će najbolji asistent lige (14,2) propustiti ostatak sezone. Njegovi suigrači za to su saznali nakon pobjede nad Heatom.

- Ovo je veliki udarac. Trener nam je za to rekao tek nakon utakmice iako je on znao prije. Rajon je postao srce i duša ove ekipe i jako će nam nedostajati, objasnio je nakon utakmice Kevin Garnet koji je ostvario 24 poena i 11 skokova u slavlju Kelta. Odličan je bio i drugi veteran Paul Pierce koji upisao triple-double učinak (17 poena, 13 skokova i 10 asista). U porazu Miamija najbolji je bio LeBron James s 34 poena, dok je Ray Allen u prvom posjetu bivšem klubu zabio 21 poen.

Veliku pobjedu ostvarili su i Lakersi koji su pred svojim navijačima upisali drugu pobjedu zaredom, naznačivši napokon izlazak iz krize. Kobe Bryant je nakon pobjede kod Utaha opet imao dvoznamenkasti broj asistencija (14), odvevši svoju momčad do najveće pobjede sezone. Zvijezda Lakersa ostala je na korak do triple-double učinka s 21 poenom i devet skokova. Odlično ga je pratio Steve Nash koji je 7 od svojih 17 poena zabio u zadnjoj četvrtini. Thundere je po običaju predvodio najbolji strijelac lige Kevin Durant s 35 poena.

Rezultati: Boston - Miami 100:98, LA Lakers - Oklahoma City 105:96, Orlando - Detroit 102:104, Memphis - New Orleans 83:91, New York - Atlanta 106:104, LA Clippers - Portland 96:83

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.