NBA

Prvi puta u povijesti žena na klupi?

Nedjelja, 08. prosinca 2019. 14:56 Napisao/la  SC

Knicksi razmišljaju o trenerici Hammon

Becky Hammon kandidatkinja za klupu Knicksa
Becky Hammon kandidatkinja za klupu Knicksa

 New York Knicksi traže novog trenera nakon što su otpustili Davida Fizdalea.

Sad žele jako trenersko ime, ali malo je zainteresiranih za klupu kluba koji je od početka milenija smijenio 10 trenera, a trojicu samo u posljednje četiri godine.

Trenutno Knicksi imaju samo četiri pobjede i čak 19 poraza.

Zato bi mogli napraviti presedan i postati prvi NBA klub u povijesti koji je tu ulogu povjerio ženi.

Becky Hammon jedna je od najboljih košarkašica svih vremena, a od 2014. radi u San Antonio Spursima kao pomoćnica legendarnom Greggu Popovichu.

Ona je u krugu kandidata za upražnjeno mjesto, a neimenovani izvori su za CNBC rekli da bi bila zainteresirana ako bi joj Knicksi ponudili dugoročni ugovor, na četiri ili pet godina.

Osim nje, glavni su kandidati Mark Jackson, koji je odgojio Golden State Warriorse prije nego što ih je preuzeo Steve Kerr i odveo do tri naslova i još dva finala u sljedećih pet godina, te Sam Mitchell, trener godine u NBA ligi 2007., koji trenutačno radi kao TV analitičar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.