Kentucky Wildcatsima osmi NCAA naslov nakon slavlja nad Kansas Jayhawksima

Utorak, 03. travnja 2012. 10:28 Napisao  Luka Variola

Spektakularni finale pred 70.913 gledatelja otišao je zasluženo na stranu "divljih mačaka" (67:59) koje su osvojile osmi naslov u povijesti, prvi nakon 1998. godine

Košarkaši Kentucky Wildcatsa osvojili su ovogodišnji naslov prvaka američke sveučilišne NCAA lige nakon što su u odlučujućem ogledu Final Foura u New Orleansu pobijedili Kansas Jayhawkse 67:59. Spektakularni finale pred 70.913 gledatelja u Superdomeu otišao je zasluženo na stranu "divljih mačaka", koje su tako osvojile osmi naslov u povijesti i prvi nakon 1998. godine. Kentucky je vodio od početka do kraja susreta, Kansas se minutu i pol do kraja približio na - 5, ali za preokret nije imao snage.

- Želio sam da svi vide kako smo najbolja momčad. Nikad nisam vidio niti jednu momčad u kojoj su se igrači tako žrtvovali jedni za druge kao ovdje i zaista zaslužuju ovaj trenutak, objasnio je nakon pobjede trener Wildcatsa Jon Calipari.

Navijači Kentuckyja malo su pretjerali sa slavljem naslova, pa je tako desetak njih uhićeno zbog spaljivanja automobila blizu sveučilišnog kampusa u Lexingtonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.