FRAN PILEPIĆ OBJAŠNJAVA

Najviše mi je žao navijača, trofej bi im puno značio

Utorak, 16. travnja 2013. 13:38 Napisao  Luka Variola

-  U finalu nas je bodrilo 2.500 navijača, objašnjava branič Bilbaoa nakon poraza u finalu Eurokupa od Lokomotiva (64:75)

Košarkaši Lokomotiv Kubana iz ruskog grada Krasnodara pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Eurokupa nakon što su u subotnjem finalu u belgijskom Charleroiju rezultatom 64:75 pobijedili španjolskog predstavnika Uxue Bilbao Basket. Lokomotiv je ovim naslovom osigurao nastup u Euroligi sljedeće sezone.

Košarkaši iz Krasnodara postali su nakon moskovskog Dinama, Unicsa i Khimkya četvrta ruska momčad s Eurokup titulom, dok je njihov trener Pašutin došao do svog drugog naslova. Hrvatsku košarku u finalu je zastupao riječki reprezentativac Fran Pilepić koji nažalost nije ulazio u igru za baskijski ponos.

- Najviše mi je žao naših naviječa. Imamo fenomenalne kulturne navijače kojima ovaj klub znači jako puno i stvarno su željeli ovaj trofej više od ičega. U finalu nas je bodrilo oko 2.500 navijača koji su putovali više od 1.000 kilometara. Ovaj trofej bio bio poseban budući da klub nema niti jedan veći trofej što je i shvatljivo jer kroz cijelu povijest igra samo najjača europska natjecanja, objašnjava riječki branič koji je početkom ove sezone u jedan od najjačih španjolskih klubova stigao iz Širokog.

Finale su bolje otvorili Rusi. No, nakon početnog 10:3 vodstva Lokomotiva, Baski su početkom druge dionice stigli do vodstva 22:16 i – stali. Do kraja su poluvremena uspjeli zabiti tek osam koševa, a primili su čak 22 čime je Lokomotiv predvođen centrima Richardom Hendrixem i Aleksom Marićem preokrenuo na 30:38 za odlazak na odmor. 

- Finalna utakmica je bila super popraćena. Televizijiske kamere su nas pratile unazad tjedan dana i moglo se osjetiti da je ovo nešto posebno. Što se se tiče same utakmice, teško mi je nešto komentirati budući da je trener donio odluku da koristi iskusnije igrače. Mislim da nismo odigrali na prvi način finale, iako smo se dobro spremili. Donosili smo loše odluke na parketu i nismo igrali dovoljno timski. 

U nastavku je ruska momčad u potpunosti kontrolirala rezultat, ne dopustivši približavanje na manje od sedam poena.

- Kuban je vrhunska ekipa protiv koje ne možeš igrati jedan na jedan. Imali smo previše izgubljenih lopti i promašenih laganih šuteva. Kao da smo previše bili pod dojmom finala i prepune dvorane naših navijača. Navijačima još jednom svaka čast. Šteta za poraz jer bi bilo fenomenalno osvojiti trofej u prvoj sezoni u inozemstvu. Ipak, nakon nekog vremana, kada se malo dojmovi slegnu, shvatit ćemo da je i finale veliki uspjeh, zaključuje Pilepić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.