Panathinaikos u paklu Olimpijske Arene svladao Maccabi i posljednji osigurao Final Four Eurolige

Četvrtak, 05. travnja 2012. 23:05 Napisao  Luka Variola

Panathinaikos - Maccabi 86:85. Grci su posljednji vizirali kartu za Final Four nakon što su u petom susretu pred 18 tisuća navijača svladali izraelski ponos

Košarkaši Panathinaikosa posljednji su osigurali plasman na Final Four ovogodišnjeg izdanja Eurolige nakon što su u odlučujućem petom susretu četvrtfinala u Ateni nadvisili izraelski Maccabi 86:85.  Dramatična repriza prošlogodišnjeg finala, ponovo je otišla na stranu Grka, koji su pobjedu osigurali u posljednjim trenucima. Diamantidis je pet sekundi prije kraja realizirao jedno od dva slobodna bacanja, a preostalom vremenu Izraelci su izgubili loptu za početak velikog slavlja 18 tisuća navijača u Olimpijskoj Areni.

PAO se tako pridružio Barci, moskovskom CSKA i drugom grčkom predstavniku Olympiacosu, te će u Istanbulu od 11. do 13. svibnja loviti svoj sedmi naslov prvaka Staroga kontinenta. Izraelci su svoju priliku propustili u Tel Avivu, budući da su kod rezultaat 2:1 pred svojim navijačima imali meč loptu. Jedan od trojice sudaca bio je hrvatski dijelitelj pravde Sreten Radović. Grke je predvodio nezadrživi Diamantidis (25), dok je kod gostiju najbolji bio Blu s 14 koševa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.