Košarkaši ruskog Himkija osvojili Eurokup, Zoran Planinić MVP finala

Nedjelja, 15. travnja 2012. 20:29 Napisao  Luka Variola

Himki - Valencia 77:68. Rusi su iskoristili prednost domaćeg terena i odnijeli prvi europski trofej. Zoran Planinić najkorisniji igrač finala

Košarkaši ruskog Himkija pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Eurokupa nakon što su u odlučujućoj utakmici završnog turnira pred svojim navijačima svladali španjolsku Valenciju 77:68. Himski je iskoristio prednost domaćeg terena i osvajanjem prvog europskog trofeja u klupskoj povijesti zaslužio pravo da sljedeće godine nastupa u Euroligi.

Epitet najkorisnijeg igrača finala zaslužio je hrvatski reprezentativac Zoran Planinić, koji je u trijumf svoje ekipe ugradio 19 koševa za samo 23 minute na parketu. Planinić je podijelio i četiri asistencije, a odličan je bio i Krešo Lončar, koji je za 23 minute imao 14 koševa i tri skoka u redovima ekipe iz moskovske oblasti. U redovima Perasovićeve Valencije, koja je tako ostala na dva Eurokupa (2003., 2010.) najbolji je bio Caner-Medley s 23 koša i 11 skokova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.