Euroliga mijenja sustav natjecanja, 11 stalnih klubova dijeli veći dio novca

Srijeda, 11. studenog 2015. 10:45 Napisao/la  SC

Američka kompanija IMG predstavila je desetogodišnji poslovni plan vrijedan minimum 630 milijuna eura


Euroliga mijenja sustav natjecanja i brojat će 16 klubova, to je najkraći rezime sastanka najvećih europskih klubova održanog u Barceloni.

Prema novom modelu od 16 klubova 11 će biti stalni članovi. Tri kluba ulaze kao prvaci svojih zemalja, preostala dva su pobjednik Eurokupa i klub koji će osvojiti kvalifikacijski turnir. Poznata su imena 11 stalnih sudionika, to su: Anadolu Efes, CSKA, Armani, Barcelona, Fenerbahče, Baskonia, Maccabi, Olympiakos, PAO, Real Madrid i Žalgiris.

Nravno, novac stoji za svega! Čelnici Eurolige u suradnji sa agencijom IMG najavili su da će klubovi dobivati mnogo veći novac od sljedeće sezone. Američka kompanija IMG predstavila je desetogodišnji poslovni plan vrijedan minimum 630 milijuna eura, oko 60 posto novca trebalo bi se podijeliti među klubovima.

Dakle, Euroliga opstaje FIBA-i unatoč. Klubovi su odbili ponudu FIBA-e čime je neizravno ugrožena opstojnost ABA lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.