Dražen Petrović prije 30 godina tragično stradao u prometnoj nesreći

Srijeda, 07. lipnja 2023. 11:06 Napisao/la  SC
Dražen Petrović prije  30 godina  tragično stradao  u prometnoj nesreći

Dražen Petrović tragično je stradao prije točno 30 godina, 7. lipnja 1993. godine poginuo je u prometnoj nesreći kraj Ingolstadta.

Prema općem sudu, najbolji hrvatski košarkaš svih vremena obilježio je najbolje razdoblje hrvatske košarke, za Šibenku je standardno igrao sa 16 godina, reprezentativac bivše države postao je s 18 godina.

Prvu olimpijsku medalju osvojio je 1984. godine, na Europskom prvenstvu 1989. godine u Zagrebu i Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Argentini osvajio je zlatnje medalje.

Predvodio je hrvatsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, Hrvatska je osvojila srebrnu medalju nakon poraza u finalu od jedinog istinskog američkog Dream Teama u povijesti.

Igrao je za Cibonu i Real Madrid, karijeru u NBA ligi prekinula je tragična pogibelj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.