DAMIR RAJKOVIĆ

Nije mala stvar iduće kolo dočekati kao lider

Nedjelja, 03. listopada 2021. 00:29 Napisao/la  Kristian Sirotich

U moja četiri gostovanja u Osijeku dvaput su nas zgazili, a dobili smo samo jednom, kaže trener Adria Oil Škrljeva nakon treće uzastopne pobjede u prvenstvu

Damir Rajković
Damir Rajković

Premijerligaška košarkaška sezona tek što je otpočela, a košarkaši Adria Oil Škrljeva već su skinuli dva klupska rekorda, od kojih jedan spada u rubriku vjerovali ili ne.

U drugom su kolu, naime, prvi put od kada se natječu u elitnom razredu skinuli Zadar, nakon trećega će kola prvi put od kada se natječu u elitnom razredu prenoćiti kao lideri.

I to ne jednu noć, iduće će kolo (domaći ogled protiv Šibenke u petak uz direktan prijenos na Arenasportu) dočekati kao – vodeća momčad premijerligaške karavane.

Dakle, da je treneru Damiru Rajkoviću uoči početka sezone netko rekao da će nakon dva uvodna gostovanja i uz domaću utakmicu protiv Zadra na kontu imati maksimalan broj bodova, sigurno bi ga ispratio pogledom punim nevjerice, ne zato što ne vjeruje svojim košarkašima, nego zato što su prva tri kola njegovoj momčadi zaista nudila tri izazovna suparnika.

- Nije mala stvar nakon tri utakmice iduće kolo dočekati kao lider, to je stvarno vrh, zadovoljno govori Damir Rajković, koji definitivno ima pravo na zadovoljstvo.

Njegova momčad hit je otvaranja prvenstva.

- Trebali smo prelomiti utakmicu na kraju druge četvrtine, ali treću smo stvarno kvalitetno odigrali. Pa i u četvrtoj smo bili dobri, u jednom smo trenutku otišli na 22 poena. Možda smo na početku utakmice bili malo nesmotreni u obrani pa se igralo koš na koš, ali nakon toga smo se stabilizirali, pohvatali konce i onda je bilo OK. Napad je funkcionirao čitavu utakmicu, nastavit će Rajković.

Adria Oil Škrljevo definitivno ima napadačku širinu, utakmicu u Osijeku šest igrača završilo je s dvoznamenkastim učinkom (Adway 19, Jelenković i Barnjak po 15, Rajčić 12, Šajin i Vrgoč po 10 poena), što se također vjerojatno nikad do sada u elitnom razredu nije dogodilo (evo ga i treći rekord, op.p).

- To je rijetkost. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti kako bude. Zabok je sada dobio Šibenika, Vrijednosnice su dobile Zabok... Bit će tu još utakmica. Nama je Osijek uvijek bio težak teren, u moja četiri gostovanja dva puta su nas zgazili, a dobili smo samo jednom. Nisu to jednostavne utakmice. Osim toga, i oni su bili rasterećeni, ušli su u sezonu s 2-0 kao i mi, ali i mi smo bili rasterećeni. Em smo pobijedili Zadar, em smo Prievidze kvalitetno odradili, odmorili igrače. I pritom ne treba zanemariti niti činjenicu da smo i ovu utakmicu bili bez Marinellija, nastavit će trener Škrljevčana.

Orlando Rivetti, legendarni riječki i hrvatski novinar, znao je napisati: apetit raste jedući.

Bakarskom premijerligašu sada na megdan dolazi Šibenik, po svemu prikazanom Barnjak i društvo imaju potpuno pravo vjerovati da mogu dohvatiti i četvrtu pobjedu u nizu, što bi definitivno bilo otvaranje iz snova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.