Više od 90 kartingaša na Memorijalu Roberto Rauš u Novom Marofu

Četvrtak, 10. svibnja 2018. 19:21 Napisao/la  Miroslav Krpan
Više od 90 kartingaša na Memorijalu Roberto Rauš u Novom Marofu
Foto: Miroslav Krpan

Zagrebački Auto karting klub Zanatlija drugu godinu za redom,  od 11. do 13. svibnja, organizira  međunarodnu karting utrku što će se pod nazivom "2. Memorijal Roberto Rauš" održati na stazi Karting centra ST Rauš u Novom Marofu.

Imenom utrke svojevrsna je ovo posveta, prije dvije godine tragično stradalom, nekad uspješnom mladom karting prvaku, kasnije i automobilistu Robertu Raušu.
Suradnik u tehničkoj realizaciji utrke je Auto moto karting klub Cobra Virovitica.

Međunarodni štih utrci ogleda se u nastupu očekivanih blizu stotinu vozača iz nekoliko zemalja okruženja u okviru bodovanja  FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, potom međunarodnog slovenskog SportStil Cupa, a uz Prvenstvo Republike Hrvatske i državnih prvenstava Slovenije i Srbije, kao i Prvenstva Sjeverne lige HAKS-a (Kup Zagreba).

Druga je ovo utrka u nepunih mjesec dana na istoj stazi kada je u devet klasa nastupom 93 vozača iz šest zemalja otvorena ovogodišnja karting sezona u Hrvatskoj.

Hrvatski su vozači zabilježili vrijedne rezultate, a posebno su uspješni s dvije pobjede u CEZ prvenstvu bili Leon Zelenko (KK Koprivnica) u klasi Rotax Micro Max, Matija Jurišić (AK RI autosport) u Rotax Max Senior i Damian Sekulić (AKK Ivanić) u klasi KZ2.

Uz međunarodni uspjeh, s dvije pobjede i maksimalnim brojem bodova, poveli su i u svojim klasama u domaćoj konkurenciji Prvenstva Hrvatske.

Drugo natjecanje sezone na liderskim pozicijama PH dočekuju i Fran Kranjac (KK 1 Zagreb) u klasi Rotax Mini Max, Marko Turk (KK Koprivnica) u Mini kart, Jan Pokos (AKK Zanatlija) u Rotax Max Junior, te Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u KZ2 Master.

Ekipno su poveli vozači KK Koprivnica s 25 bodova prednosti ispred zagrebačkih Zanatlijaša.

Prva dva dana u Novom Marofu rezervirana su za cjelodnevne treninge od 10 do 18 sati, dok je natjecateljski bogat i sadržajan dan nedjelja, 13. svibnja, već od 8 sati kada počinju službeni treninzi.

Treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije počinju u 10,45, a svečanost otvaranja utrke je u 13,05 sati.

Prva od sedam bodovnih utrka počinje u 13,15 sati, dok druga skupina kreće u 16,10 sati.Najuspješniji sudionici bit će proglašeni u 19,30 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.