POBJEDNIK SVIH PRVAKA

U subotu automobilistički spektakl u Areni Zagreb

Četvrtak, 06. prosinca 2012. 13:36 Napisao/la  Miroslav Krpan

Napokon će publika na jednome mjestu imati priliku upoznati svjetske, europske i hrvatske automobiliste, kaže Niko Pulić

U Areni Zagreb u subotu se prvi puta u Hrvatskoj održava svojevrstan automobilistički spektakl. Riječ je o automobilističkoj manifestaciji “International Winners Championship“, odnosno Međunarodnoj utrci prvaka za IWC pobjednika 2012. Prema riječima organizatora, riječ je o dosada neviđenoj i najvećoj automobilističkoj utrci u regiji.

Veličinu i važnost utrke potvrđuje nastup ovogodišnjih automobilističkih prvaka s brdskih, kružnih i rally natjecanja u desetak europskih zemalja i Hrvatske, koji će u subotu 8. prosinca 2012. godine nastupiti na posebno pripremljenoj stazi partera u Areni Zagreb. Dolazak je potvrdilo 48 automobilista, a bit će podijeljeni u tri skupine: Internacionalni Cup sastavljen od 16 europskih prvaka koji dolaze iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, BiH, Srbije, Turske, Makedonije i Češke, Nacionalni Cup čine 22 hrvatska prvaka, dok Nacionalni Junior Cup objedinjuje deset domaćih automobilista mlađih od 24 godine.

- Za ovo natjecatelje potrebno je veliko iskustvo kako bi se osigurao ulazak u finale i bit će svakako zabavno i zanimljivo. Većina vozača su dugogodišnji prijatelji i vrlo su povezana skupina, no kada se stave kacige na glave postaju potpuni stranci. Publika će imati prilike vidjeti pravi spektakl. Kako bismo podigli atmosferu u dvorani ćemo pripremiti zahtjevnu paralelnu pistu na kojoj će vozači istovremeno startati i nastupati u identično pripremljenim automobilima. Vozačima smo za nastupe pripremili Fiat Grande Punto, Renault Clio cup, Audi R8 i KTM X-BOW, sve s ciljem kako bi svi vozači nastupili u ravnopravnim uvjetima u borbi za osvajanje titule “Pobjednik svih prvaka”,najavljujući manifestaciju istaknuo je jedan od organizatora Juraj Puškar.

Zadovoljstvo uoči subotnjeg spektakla ne krije niti najtrofejniji hrvatski automobilist Niko Pulić ističući

- Organizatorima skidam kapu i iskrene čestitke. Istina je da Hrvatska zaslužuje ovakav spektakl i napokon će publika na jednome mjestu imati priliku upoznati svjetske, europske i hrvatske automobiliste, kaže Pulić.

Unutar Arene posjetitelji će moći razgledati mnogobrojne natjecateljske automobile, opremu i proizvode svjetskih poznatih proizvođača i izlagača iz zemlje i inozemstva. Također, na dodatno veliko iznenađenje večeri koje priređuje organizator odazvalo se preko 20 vrhunskih automobilista, koji su zadnjih 30 godina svojim nastupima ostvarili vrhunske rezultate i osvajali simpatije publike širom Hrvatske i Europe.

Dolazak u Zagreb potvrdili su Piero Longhi i Luca Rossetti (Italija), Felix Pailer (Austrija), Raffael Sulzinger i Mark Wallenwein (Njemačka), Mikica Vesnić, Dušan Borković i Zoran Kastratović (Srbija), Pavel Valoušek i Martin Semerad (Slovačka), Laszlo Szasz i Istvan Kavecz (Mađarska), Boris Miljević (BiH), Yagiz Avci (Turska), Martin Koiš (Češka) i Igor Stefanovski (Makedonija).

Hrvatske boje u Nacionalnom kupu „branit“ će Niko Pulić, Juraj Šebalj, Robert Bradarić, Tomislav Muhvić, Damir Mašić, Dejan Dimitrijević, Sebastian Čepar, Ivan Pokos, Ante Alduk, Juraj Puškar, Damir Habazin, Nenad Lončarić, Maro Slade, Viliam Prodan, Goran Sertić, Saša Černeka, Žarko Knego, Jurica Majić, Đivo Franić, Maro Franić, Maro Barović i Mario Jurišič, dok će perspektivnu hrvatsku juniorsku elitu predstavljati Nikola Belohradski, Ivan Pulić, Filip Magdić, Hrvoje Čikor, Kristijan Habulin, Saša Radola, Davor Mihelić, Bojan Tomić, Sven Gorup i Dino Butorac.

Subotnjem programu u Areni prethodit će u 10 sati okupljanje svih vozača u centru Zagreba na „IWC Red Bull Pointu“, a popodnevne kvalifikacijske vožnje juniora počinju već u 15 sati. Slijede kvalifikacije nacionalnog kupa i trening Inter kupa, dok je svečano otvaranje u 18 sati. Pola sata kasnije starta prvi natjecateljski par u odlučujućim vožnjama. Finala su u kasnim večernjim satima, a najuspješniji će biti proglašeni u 23.45 sati.              

Automobilističke zvijezde na jednom mjestu, bogat zabavni program s nagradnim igrama – samo su dio sadržaja koji očekuje posjetitelje. Cijena ulaznica su od 80 do 150 kuna i može ih se kupiti putem Eventima, te na blagajni Arene Zagreb.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.