Karting: U Srbiji zakazana podjela naslova državnih prvaka Hrvatske

Petak, 30. kolovoza 2019. 16:57 Napisao/la  Miroslav Krpan
Mauro Štiglić (14), AK Opatija Motosport
Mauro Štiglić (14), AK Opatija Motosport Foto: Miroslav Krpan

 Privodi se kraju sezona Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu, kojoj su bila suđena gostovanja na inozemnim stazama s obzirom se svih šest, kalendarom Hrvatskog auto i karting saveza zacrtanih natjecanja održavalo izvan hrvatskih granica.

I tako, poslije dva natjecanja u Ptuju i jednog u Vranskom, te dva u Beogradu, 31. kolovoza i 1. rujna posljednje šesto, vozi se ponovo u Srbiji, na stazi „Ada Huja“ nadomak Beograda.

Organizator međunarodne utrke „Ada Huja – Nagrada Beograda“, Srpski auto i karting sportski savez i suorganizator ASK Crvena Zvezda, u pet različitih konkurencija očekuje 80-tak vozača iz četiri zemlje.

Tako se uz hrvatsko prvenstvo boduje FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo SAKSS-a i međunarodni slovenski Sportstil Cup.

U Beogradu će se i formalno potvrditi naslovi državnih prvaka Hrvatske.

Bodovno su titule već osigurali Antonio Pendo (AK Dubrovnik racing) u Rotax Mini Max, Leon Zelenko (KK Koprivnica) u Rotax Max Junior, Matija Jurišić (AK RI autosport) u Rotax Max Senior, Dorijan Čargonja (KK Koprivnica), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u Rotax DD2 Master, Jan Pokos (AKK Zanatlija) u KZ2 i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u KZ2 Master, dok je jedina otvorena klasa Rotax Micro Max u kojoj vodeći Mauro Štiglić (AK Opatija Motorsport), nakon sedam pobjeda u sezoni ima velikih 28 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Ricarda Kočevara, koji je bio dvostruki pobjednik prvog natjecanja u Beogradu, s kojeg je Štiglić izostao.

Novi naslov ekipnih prvaka već su osigurali članovi Karting kluba Koprivnica, viceprvaci će biti AK Opatija Motorsport, a za treće mjesto odluka će pasti u nedjelju između ekipa AK Dubrovnik racing i AK Istra racing team Pazin. Dubrovčani trenutno imaju pet bodova prednosti.

Prvenstva CEZ-a i SportStil Cupa se nastavljaju tijekom rujna.

Program u subotu 31.kolovoza u prijepodnevnim satima vezan je uz verifikaciju i tehnički prijam, te istovremeno slobodne treninge, dok mjerenje vremena za startne pozicije počinje u 16,30 sati.

Nakon jutarnjeg „warm up-a“ u nedjelju od 8 sati, prva bodovna utrka na rasporedu je u 9,40, a druga od 12,30 sati.

Priznanja najuspješnijima uručuju se oko 15 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.