VN Velike Britanije: Lewis Hamilton slavio, utrka kasnila sat vremena zbog nesreće Kimija Raikkonena

Nedjelja, 06. srpnja 2014. 17:40 Napisao/la  SC

Hamilton je preuzeo vodstvo nakon 29 krugova kada je Rosberg odustao zbog problema sa mjenjačem

Lewis Hamilton (Mercedes) slavio je u dramatičnoj utrci u Silverstoneu, Velikoj nagradi Velike Britanije, te je smanjio zaostatak za Nicom Rosbergom na četiri boda u ukupnom poretku.

Hamilton je na otvaranju stigao sa šestog na četvrto mjesto prije nego što je utrka prekinuta već na otvaranju zbog izlijetanja Kimija Raikkonena koji se zabio u ogradu. Iako nije bilo težih posljedica, utrka je ponovo krenula nakon više od sat vremena budući da je organizator utrke morao sanirati uništenu ogradu.  

- Subota je bio težak dan za mene. Nakon loših kvalifikacija bio sam razočaran zbog sebe i navijača. Svi su me došli podržati. Imao sam osjećaj da sam ih razočarao. Zahvalan sam na ovoj prilici. Bio sam brz u ovoj utrci, ali nikada ne želim da kolega iz momčadi odustane zbog kvara, rekao je Lewis Hamilton.

Hamilton je preuzeo vodstvo nakon 29 krugova kada je Rosberg odustao zbog problema sa mjenjačem. Britanac je na cilj stigao s 30 sekundi prednosti ispred Finca Valtterija Bottasa (Williams) koji je krenuo 14., dok je treći bio Australac Daniel Ricciardo (Red Bull).

Ukupan poredak: 1. Nico Rosberg (McLaren) 165, 2. Lewis Hamilton (McLaren) 161, 3. Daniel Ricciardo (Red Bull) 98, 4. Fernando Alonso (Ferrari) 73, 5. Valtteri Bottas (Williams) 73...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.