VELIKA NAGRADA SINGAPURA

Vettel upisao drugu pobjedu, Hamilton odustao

Nedjelja, 23. rujna 2012. 17:03 Napisao/la  SC

Drugo mjesto osvojio je Jenson Button, treći je bio Fernando Alonso

Sebastian Vettel pobjednik je noćne utrke, Velike nagrade Singapura! Aktualni svjetski prvak uspio je iskoristiti dvije situacije u kojima je sigurnosni automobil izlazio na stazu, dok je Lewis Hamilton, koji je bio vodeći u utrci, u 23. krugu morao odustati zbog problema s mjenjačem.

Drugo mjesto osvojio je Jenson Button, treći je bio Fernando Alonso. Bila je to prva pobjeda za Vettela nakon VN Njemačke.

Nakon što je Narain Karthikeyan izletio u 32. krugu izašao je na stazu sigurnosni automobil, a Button se pri ponovnom startu zamalo zabio u Vettela.    Ubrzo je uslijedila nova nesreća, Michael Schumacher nije uspio izbjeći Jeana-Erica Vergnea i sigurnosni automobil ponovo je bio na stazi.

- Dobar start omogućio mi je lov na prvo mjesto. Ponosan sam na momčad, ovo je teška utrka. Posvetio bi pobjedu Sidu Vatkinsu, on jedan od glavnih razloga da možemo izaći na ovakvu stazu i osjećati se sigurno jer je upravo on puno radio na tome. Ovo je sjajna sezona, nitko ne zna što će se dogoditi. Bolid je dobar, na nama je da nastavimo napadati i pritiskati konkurenciju u idućim utrkama, rekao je Sebastian Vettel koji se tako vratio na drugo mjesto u ukupnom poretku.

Poredak, VN Singapur: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 2;00:26.144, 2. Jenson Button (McLaren) +8.9, 3. Fernando Alonso (Ferrari) +15.2, 4. Paul di Resta (Force India) 19, 5. Nico Rosberg (Mercedes) +34.7, 6. Kimi Raikkonen    (Lotus) +35.7, 7. Romain Grosjean (Lotus) +36.6s, 8. Felipe Massa (Ferrari) +42.8...

Ukupan poredak: 1. Fernando Alonso (Ferrari) 194, 2. Sebastian Vettel (Red Bull) 165, 3. Kimi Raikkonen (Lotus) 149, 4. Lewis Hamilton (McLaren) 142, 5. Mark Webber (Red Bull) 133...

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.