VN Kine: Hamilton pobijedio ispred Rosberga, ponovo sukob između vozača Mercedesa

Nedjelja, 12. travnja 2015. 13:18 Napisao/la  SC

 Rosberg optužio Hamiltona da  misli samo na sebe 

Lewis Hamilton slavio je na Velikoj nagradi Kine u Šangaju, aktualni svjetski prvak pobijedio ispred momčadskog kolege iz Mercedesa Nijemca Nice Rosberga. Odmah nakon utrke nastavljeni su otvoreni sukobi između Rosberga i Hamiltona. Rosberg je nakon utrke optužio Hamiltona da je ugrozio interes momčadi time što je u središnjici utrke vozio sporije krugove te time omogućio Sebastianu Vettelu u Ferreriju da im se približi i napadne Rosberga u borbi za drugo mjesto.

- Kad smo izašli iz boksa Vettel je bio potpuno blizu, a to je bio nepotreban rizik, jer smo do tada bili značajno brži od njega. Na kraju to nije kompromitiralo rezultat momčadi, ali ljuti me što smo predvidjeli ovakav scenarij prije utrke i nepotrebno je ugroženo osvajanje prva dva mjesta, izjavio je Rosberg optužujući Hamiltona da je mislio samo na sebe, što je dokazao izjavom da je "štedio gume za završnicu utrke".

- To sve uopće nije točno. Nisam gledao u retrovizore i nisam namjerno usporavao da bi se Sebastian približio Nicu. Ako me Nico želio prestići, mogao je to učiniti, ali uvijek je bio četiri, pet sekundi iza mene. Nijednom nije došao blizu, pa ne znam što ga muči. Napravio sam ono što su iz boksa od mene tražili, branio se Hamilton.

Kako god bilo, Hamilton je stigao do 35. pobjede u karijeri. Hamilton je povećao svoju prednost (68) u redoslijedu vozača na 13 bodova u odnosu na Sebastiana Vettela (55) u Ferrariju, koji je na nedjeljnoj utrci osvojio treće mjesto, a četvrti je bio njegov momčadski kolega Finac Kimi Raikkonen.

Završna dva kruga utrke vozači su prošli vozeći se iza sigurnosnog vozila, koje je moralo izaći zbog toga što je Maxu Verstappenu otkazao motor, pa je njegov bolid morao biti uklonjen sa staze.

Već sljedećeg vikenda na raporedu je četvrta utrka sezone Svjetskog prvenstva formule 1, a vozit će se za Veliku nagradu Bahreina.

VN KINE, REZULTATI

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:39:42.008

2. Nico Rosberg (Njem/Mercedes) +0.714

3. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) +2.988

4. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) +3.835

5. Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes) +8.544

6. Valtteri Bottas (Fin/Williams-Mercedes) +9.885

7. Romain Grosjean (Fra/Lotus-Mercedes) +19.008

8. Felipe Nasr (Bra/Sauber-Ferrari) +22.625

9. Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-Renault) +32.117

10. Marcus Ericsson (Šve/Sauber-Ferrari) 1 krug

REDOSLIJED VOZAČA (3/19):

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 68

2. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) 55

3. Nico Rosberg (Njem/Mercedes) 51

4. Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes) 30

5. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 24

REDOSLIJED KONSTRUKTORA (3/19):

1. Mercedes 119

2. Ferrari 79

3. Williams 48

4. Sauber 19

5. Red Bull Racing 13

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.