VN JUŽNE KOREJE

Sebastian Vettel upisao osmu pobjedu

Nedjelja, 06. listopada 2013. 10:50 Napisao/la  SC

Vettel u ukupnom poretku ima 77 bodova prednosti ispred Fernanda Alonsa

 

 

 



Sebastian Vettel pobjednik je Velike nagrade Južne Koreje. Nijemac je napravio novi veliki korak prema naslovu svjetskog prvaka upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu i povećavši pritom prednost u ukupnom poretku na 77 bodova ispred Fernanda Alonsa (Ferrari) koji je bio tek šesti. Bila je to ujedno osma pobjeda sezone za Vettela i 34. u karijeri.

- Ne razmišljam o naslovu prvaka. Pokušavam se koncetrirati na sadašnjost, još je puno bodova u igri, rekao je Vettel nakon utrke.

- Iako situacija za nas sada izgleda sjajno, Fernando Alonso i dalje ima priliku me dostići i moramo i dalje biti na vhunskoj razini. Uživam u činjenici da momčad odlično radi i da je bolid sjajan. Nije me briga kada ću osvojiti naslov, veselim se utrci u Japanu jer je jedna od najboljih staza, ustvrdio je Vettel.

Finac Kimi Raikkonen (Lotus) osvojio je drugo mjesto, a njegov klupski kolega Romain Grosjean bio je treći. Utrku su obilježila dva izlaska saftey cara, te nenadano pojavljivanje vatrogasnog vozila na stazi.

Naime, Vettel je u 37 krugu naglo moramo usporiti nakon što se našao iz vatrogasnog vozila koje je izašlo na stazu nakon što se zapalio bolid Marka Webbera nakon sudara s Adrianom Sutilom. Vatrogasno vozilo izašlo je na stazu bez dopuštenja organizatora utrke.


Rezultati VN J. Koreje: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1h43m13.701, 2.     Kimi Raikkonen (Lotus) +4.2, 3. Romain Grosjean (Lotus) +4.9, 4. Nico Hulkenberg (sauber) +24.1, 5.     Lewis Hamilton (Mercedes) +25.2, 6. Fernando Alonso (Ferrari) +26.1, 7. Nico Rosberg (Mercedes) +26.6...

Ukupan poredak: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 292, 2. Fernando Alonso (Ferrari) 195, 3. Kimi Raikkonen (Lotus) 167, 4. Lewis Hamilton (Mercedes) 161, 5. Mark Webber (Red Bull) 130, 6. Nico Rosberg (Mercedes) 122...

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.