VN Brazila: Sebastian Vettel slavio i izjednačio rekord Alberta Ascarija

Nedjelja, 24. studenog 2013. 19:53 Napisao/la  SC

Vettel je upisao devetu uzastopnu pobjedu izjednačivši rekord Alberta Ascarija

 

 

 

Sebastian Vettel, član Red Bulla, upisao je i devetu pobjedu zaredom slavivši na Velikoj nagradi Brazila izjednačivši rekord Alberta Ascarija od devet uzastopnih pobjeda. Vettel je u Brazilu zaključio sjajnu sezonu, a niz od devet pobjeda započeo je na Velikoj nagradi Belgije. Vettel je ujedno izjednačio rekord Michalea Schumachera iz 2004. godine s 13 pobjeda u jednoj sezoni. Drugo mjesto osvojio je Mark Webber (Red Bull), a treći je bio Fernando Alonso (Ferrari).

- Jako sam žalostan što je ova sezona završila. Bolid je bio fenomenalan i postajao je sve bolji u svakoj utrci, rekao je Sebastian Vettel nakon pobjede u Brazilu.

- Bilo je jako teško privesti utrku kraju s obzirom na prijetnju kiše, ali ponosan sam i veliko hvala momčadi, ustvrdio je Vettel.

- Hvala Marku Webberu, nismo uvijek imali najbolji odnos, ali imamo puno respekta i poštovanja jedan za drugoga i bili smo jako uspješni, rekao je Vettel.

Poredak: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 397, 2. Fernando Alonso (Ferrari) 242, Mark Webber (Red Bull) 199, 4. Lewis Hamilton (Mercedes) 189, 5. Kimi Raikkonen (Lotus) 183...

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.