VN Belgije: Jenson Button najbrži u kvalifikacijama, prvi pole position za Britanca od 2009.

Subota, 01. rujna 2012. 16:55 Napisao/la  SC

Fernando Alonso, koji trenutno drži prvo mjesto u ukupnom poretku, zauzeo je šesto mjesto

Jenson Button krenut će s prve pozicije na Velikoj nagradi Belgije koja se vozi na poznatoj stazi u Spa-Francorchampsu. Britanac je tako stigao do devetog pole positiona u karijeri, prvog od 2009. godine kada je stigao u McLaren.

Button je najbrži krug odvozio za 1:47.573 minute, drugo mjesto zauzeo je Japanac Kamui Kobayashi u Sauberu, dok je treći bio Pastor Maldonado u Williamsu. Kobayashiju je to bio prvi plasman među tri najbolja na službenim treninzima u karijeri.

- Ovo je jako emotivna situacija za mene jer prošlo je puno vremena kada sam bio na najboljoj startnoj poziciji. Nisam imao previše sreće kada su subote u pitanju, ustvrdio je Jenson Button.

Fernando Alonso, koji trenutno drži prvo mjesto u ukupnom poretku, zauzeo je šesto mjesto.

Poredak: 1. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1:47.573, 2. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) 1:47.871, 3. Pastor Maldonado (Williams-Renault) 1:47.893, 4. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) 1:48.205, 5. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) 1:48.219...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.