Vettel na VN Bahreina slavio prvi put ove sezone i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Nedjelja, 22. travnja 2012. 16:33 Napisao  Marko Babić

Drugo mjesto osvojio je Kimi Raikkonen, treći je bio Romain Grosjean

Sebastian Vettel pobjednik je četvrte utrke sezone u  Svjetskom prvenstvu Formule 1, Velike nagrade Bahreina. Aktualnom svjetskom prvaku to je tek prva pobjeda ove sezone s kojom je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Sjajno drugo mjesto osvojio je povratnik u Formulu Kimi Raikkonen u Lotusu, a treći je bio njegov klupski kolega Romain Grosjean.

Kada su se ugasila svjetla na startu, Vettel je odjurio ostavivši ostalim vozačima da se bore za drugo mjesto. Ubrzo je Sebastian Grosjean prestigao Lewisa Hamiltona i uzeo drugu poziciju. Vettel je kontrolirao utrku, ali u 33. krugu Kimi Raikkonen je uhvatio priključak i izgledalo je da bi Lotus mogao stići do pobjede. Vettel je uspio otvoriti nekoliko sekundi prednosti i to je bila gotova priča.

Zanimljivo, po prolasku kroz cilj Vettelu su iz boksa naredili da odmah parkira bolid sa strane. Vettel na konferenciji za novinare nije htio komentirati u čemu je bio problem, samo je ustvrdio da su i drugi to napravili.

{jb_blackbox-right}Poredak vozača
Poredak vozača: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 53, 2. Lewis Hamilton (McLaren) 49, 3. Mark Webber 48 (Red Bull), 4. Jenson Button    (McLaren) 43, 5. Fernando Alonso (Ferrari) 43...{/jb_blackbox-right}

- Bila je nevjerojatna utaka, jako teška. Od početka smo bili dobri, uspio sam se odvojiti od ostalih. To je bila naša prednost. Kimi je bio jako brz, ali sve poklopilo za nas. Želim zahvaliti momčadi koja radi sjajan posao. Tražili smo neke preinake, stalno smo nešto mijenjaili i oni su bili strpljivi i udovoljili našim željama, rekao je Vettel nakon pobjede.

Ove sezone u prve četiri utrke četiri različita vozača ostvarila su pobjede.

- To je sjajno, bolidi su dosta izjednačeni i male stvari odlučuju u utrkama. Treba naći pravi pravi balans bolida kroz vikend, na puno toga treba paziti. Sada sam sretan, nije me briga što će biti na idućoj utrci, samo želim uživati, zaključio je Vettel.

{jb_blackbox-left}Poredak momčadi
Poredak, momčadi: 1. Red Bull-Renault 101, 2. McLaren-Mercedes    92, 3. Lotus-Renault 57, 4. Ferrari 45, 5. Mercedes 37...{/jb_blackbox-left}

Bilo je to sjajno popodne za Lotus, Raikkonen i Grosejan osvojili su drugo i treće mjesto.

- Našli smo se u prilici za pobjedu. Napravio sam grešku na startu, morao sam poslije to nadoknaditi. No to nije bitno, na pobjedničkom postlju smo s dva bolida i to je sjajno za nas, ustvrdio je Kimi Raikkonen.

 

Rezultati VN Bahreina: Sebastian Vettel    (Red Bull-Renault) 1:35:10.990, 2. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) + 3.333, 3. Romain Grosjean (Lotus) + 10.194, 4. Mark Webber (Red Bull) + 38.788, 5. Nico Rosberg    (Mercedes) + 55.460, 6. Paul di Resta (Force India) + 57.543, 7. Fernando Alonso (Ferrari) + 57.803, 8. Lewis Hamilton (McLaren) + 58.984...

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.