VN Velike Britanije: Mark Webber slavio, Kobayashi u boksu pregazio mehaničare

Nedjelja, 08. srpnja 2012. 15:28 Napisao/la  SC

Webber je nakon Alonsa postao prvi vozač s dvije pobjede ove sezone. Kamui Kobayashi nije uspio na vrijeme zakočiti pri ulasku na promjenu guma i kočeći proletio pored mehaničara

Mark Webber, vozač Red Bulla, pobjednik je Velike nagrade Velike Birtanije što se održala na stazi u Silverstoneu. Webber je tako nakon Alonsa postao prvi vozač s dvije pobjede ove sezone, a Australac je četiri kruga prije kraja uhvatio Alonsa i uspio ga prestići. Španjolac je krenuo s pole positiona i držao vodstvo sve do same završnice kada ga je prestigao Webber kojem je to bila deveta pobjeda.

Treće mjesto osvojio je Sebastian Vettel (Red Bull), koji je u u završnici također počeo stizati Alonsa, ali na kraju nije uspio.

- Bila je zanimljiva utrka. Alonso je na startu jako dobro vozio i bio je brz. Krenuo je na drugoj smjesi guma, mi smo se trudili i vjerovali da ćemo ga uhvatiti na kraju. U tome smo uspjeli, ovo je važna pobjeda za nas. Hvala navijačima na potpori, rekao je Mark Webber.

- Bilo je jako neizvjesno. Na kraju je Webber bio brži, ali sretan sam zbog Ferrarija jer se već nekoliko utrka borimo za pobjedu. Naslov svjetskog prvaka je najvažniji, izgubili smo sedam bodova u odnosu na Webbera, ali smo napredovali u odnosu na ostale, rekao je Fernando Alonso.

Utrku je obilježila i nesreće u boksu Saubera, Kamui Kobayashi nije uspio na vrijeme zakočiti pri ulasku na promjenu guma i kočeći proletio pored mehaničara koji su bježali pred naletom bolida.


Poredak VN Velike Britanije: 1. Mark  Webber (Red Bull) 1;25:11.288, 2. Fernando Alonso   (Ferrari) +3.0 sekunde, 3. Sebastian Vettel (Red Bull) +4.8, 4. Felipe Massa (Ferrari) 9.5, 5. Kimi Raikkonen    (Lotus) 10.3, 6. Romain Grosjean (Lotus) Lotus 17.1...

Ukupan poredak, vozači: 1. Fernando Alonso (Ferrari) 129, 2. Mark Webber (Red Bull)116, 3. Sebastian Vettel (Red Bull) 103, 4. Lewis Hamilton (McLaren) 92, 5. Kimi Raikkonen (Lotus) 83, 6. Nico Rosberg (Mercedes) 75...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.