Mark Webber slavio u Monte Carlu, prva tri vozača završila unutar sekunde

Nedjelja, 27. svibnja 2012. 15:51 Napisao/la  SC

Webber, koji je krenuo s najbolje pozicije, stigao je tako do druge pobjede u Monte Carlu, osme u karijeri

Mark Webber pobjednik je Velike nagrade Monaca. Završnica u Monte Carlu imala je pomalo nevjerojatnu završnicu. Naime, čak četiri bolida uspjela su uhvatiti priključak za vodećim Australcem u redovima Red Bulla tako da se desetak rkugova prije kraja stvorio vlakić, a zatim je krenula lagana kišica. Ipak, Webber je pojačao tempo, a drugoplasirani Rosberg i trećeplasirani Alonso nisu htjeli ništa riskirati. Pobjednička trojka smjestila se unutar sekunde. Webber, koji je krenuo s najbolje pozicije, stigao je tako do druge pobjede u Monte Carlu, osme u karijeri. Inače, Australac je u šestoj utrci Svjetskog prvenstva postao šesti različiti pobjednik ove sezone.

{jb_blackbox-right}Rezultati VN Monaca
1. Mark Webber (Red Bull) 1;46:06.557, 2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.6, 3. Fernando Alonso (Ferrari) +0.9, 4. Sebastian Vettel (Red Bull) +1.3, 5. Lewis Hamilton (McLaren) +4.1, 6. Felipe Massa (Ferrari) +6.1, 7. Paul di Resta (Force India) +41.5, 8. Nico Hulkenberg  (Force India) +42.5...{/jb_blackbox-right}

- Ovo je nevjerojatno. Bila je zanimljiva utrka. Nico i ja smo otvorili prednost na otvaranju, kiša je prijetila u periodu odlaska u boks. Druga faza utrke je bila jako čudna, bilo je jako teško zagrijati gume. Zadovoljan sam cijelim vikendom, bili smo brzi. Zabrinuo sam se kada je Nico ušao u boks dva kruga prije mene, ali sve smo izveli na najbolji mogući način, ustvrdio je Mark Webber.

- Dobro sam krenuo, ali i Mark je dobro krenuo. Ostao sam iznenađen koliko smo bili brzi , imali smo možda najbrži bolid ovaj vikend. Jako sam zadovoljan drugim mjestom. Na kraju je bilo nezgodno zbog kiše. Cilj je bio ući u boks i pokušati odvoziti što brže krugove prije nego što Webber ode u boks, ali nismo uspjeli, dodao je drugoplasirani Nico Rosberg. Fernando Alonso trećim mjesto preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku.

- Cilj je bio završiti utrku ispred Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela. Bit će zanimljiva sezona, stalno se razvijaju bolidi i stalno netko iskače. Na početku utrke imao sam kontakt s Grosejanom, ali na kraju je sve bilo u redu s bolidom. Zadnjom lijevom gumom sam zakačio njegovu prednju desnu i on se zavrtio, ali na sreću nije bilo nikakvog oštećenja, ustvrdio je Fernando Alonso.

Poredak vozača u Svjetskom prvenstvu: Fernando Alonso (Ferrari) 76, Sebastain Vettl (Red Bull) 73, Mark Webber (Red Bull) 73, Lewis Hamilton (McLaren) 63, Nico Rosberg (Mercedes) 59 bodova...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.