Lewis Hamilton nakon slavlja u Bahrainu: Zahvalan sam što je s Grosjeanom sve u redu

Nedjelja, 29. studenog 2020. 19:16 Napisao/la  SC
Romain Grosjean bježi iz buktinje
Romain Grosjean bježi iz buktinje

Svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) pobjednik je Velike nagrade Bahreina u Formuli 1.

Utrku je obilježila jedna od najtežih nesreća formule 1  posljednjih godina, tijekom koje je 34-godišnji Francuz Roman Grosjean u prvom krugu probio zaštitnu ogradu i nakon dvadestak sekundi praktički neozlijeđen izašao iz plamene stihije.

Bolid se prepolovio na dva dijela, Grosjean je odvezen u bolnicu gdje su mu utvrđene lakše opekline na zglobovima na rukama i nogama, te jednim slomljeim rebrom.

Stravična nesreća podsjetila je na neke od najtežih nesreća u formuli 1.

- Ovako nešto nismo vidjeli od nesreće Gerharda Bergera u Imoli 1989. godine. Čudesno je da je živ, prokometnirao je Damon Hill, britanski svjetski prvak iz 1996. godine.  

Lewis Hamilton do 95. pobjede u karijeri došao je s pole positiona i uz pratnju sigurnosnog vozila.

Max Verstappen (Red Bull) VN Bahraina okončao je na drugom mjestu ispred momčadskog kolege Tajlanđanina Alexandera Albona.

Hamilton, koji je u Turskoj i matematički osigurao titulu svjetskog prvaka, slavio je u posljednjih pet utrka, a ove sezone ima 11 pobjeda u 15 nastupa.

Impresivno.

- Zahvalan sam što je s Romainom Grosjeanom sve u redu, rizik kojega mi preuzimamo nije šala, znam da svi zaborave da mi svaki put riskiramo život kada uđemo u bolid – poručio je Lewis Hamilton.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.