Formula 1: Nico Rosberg osvojio Australiju, Sebastian Vettel i Lewis Hamilton odustali

Nedjelja, 16. ožujka 2014. 10:10 Napisao/la  SC

Rezultati: 1. Nico Rosberg (Njem/Mercedes-AMG), 2. Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-Renault), 3. Kevin Magnussen (Dan/McLaren-Mercedes)

Nico Rosberg u Mercedesu pobijedio je u nedjelju na prvoj utrci ove sezone VN Australije na stazi Albert Park u Melbourneu! Njemački vozač startao je treći i na kraju ostvario prednost od 24.5 sekunde ispred Red Bullovog Australca Daniela Ricciarda upisavši tako četvrtu pobjedu u svojoj karijeri i prvu od prošlogodišnje VN Velike Britanije.

Aktualni svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel odustao je zbog problema s motorom prekinuvši tako niz od devet pobjeda. Odustao je  Lewis Hamilton (Mercedes), koji je startao s pole positiona i koji je također imao problema s motorom.

Rezultati VN Australije:

1. Nico Rosberg (Njem/Mercedes-AMG)

2. Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-Renault)

3. Kevin Magnussen (Dan/McLaren-Mercedes)

4. Jenson Button (VBr/McLaren-Mercedes)

5. Fernando Alonso (Špa/Ferrari)

6. Valtteri Bottas (Fin/Williams-Mercedes)

7. Nico Hülkenberg (Njem/Force India-Mercedes)

8. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari)

9. Jean-Eric Vergne (Fra/Toro Rosso-Renault)

10. Daniil Kvyat (Rus/Toro Rosso-Renault)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.