Fernando Alonso odlazi u McLaren, a Jenson Button u mirovinu?

Četvrtak, 28. kolovoza 2014. 14:25 Napisao/la  SC

Honda, koja opskrbljuje McLaren motorima, želi u momčad dovesti jedno veliko ime, a izbor je očito pao na Španjolca

Jenson Button u razgovoru za BBC objavio je da bi mu ovo mogla biti posljednja godina u Formuli 1 odnosno da postoji velika mogućnost da na kraju sezone ode u mirovinu.

- Još nisam sjeo s momčadi i razgovarao o tome. Ako moram otići u mirovinu na kraju sezone, neka bude tako. Mislim da imam još puno za dati i ne mogu zamisliti život bez Formule 1, rekao je Jenson Button koji posljednjih pet godina vozi za McLaren, te je s 34 godine sakupio 259 nastupa u Formuli 1.

Budućnost Buttona uvelike ovisi o činjenici hoće li Feranando Alonso, koji muku muči s bolidom Ferrarija, doći u McLaren. Naime, Honda, koja opskrbljuje McLaren motorima, želi u momčad dovesti jedno veliko ime, a izbor je očito pao na Španjolca.

Ipak, Alonso ima ugovor do 2016. godine i ako ga u Ferrariju odluče pustiti, McLaren mora platiti odštetu od 40 milijuna eura i naravno dogovoriti uvjete suradnje sa španjolskim vozačem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.