Domagoj Belinić dvostruki pobjednik u Španskom, nastupilo 160 vozača

Srijeda, 05. rujna 2018. 07:56 Napisao/la  Miroslav Krpan
Domagoj Belinić
Domagoj Belinić Foto: Miroslav Krpan

 

Nekada znana karting staza Špansko, u urbanom središtu Zagreba, proteklog je vikenda ugostila, u dva dana, u dvije različite discipline, 157 vozačica i vozača u još jednoj izvrsnoj organizaciji Autokluba INA Delta.

Bio je to istinski oktanski spektakl na četiri kotača, nakon kojeg se Zagrepčanin Domagoj Belinić, vozač Autokluba Pula-Rovinj može objektivno smatrati „kraljem Španskog“ obzirom da je u obje discipline Prvenstva Hrvatske slavio pobjedama.

Prvog je dana u Zagrebu održano prvo natjecanje jedne od mlađih domaćih disciplina – kronometar vožnji.

"Prva Nagrada Delta 2018." okupila je 78 vozačica i vozača iz 19 klubova.

S tri izvrsne vožnje, jedini u svakoj ispod dvije minute, od kojih se ona druga u vremenu 1:58,950 minuta na stazi dugoj 1.900 metara mjeri najboljom natjecanja Domagoj Belinić u "Renaultu 5 GT Turbo" slavio je ukupnu pobjedu i nakon tri bodovne vožnje stekao prednost od nepunih sedam sekundi ispred drugoplasiranog „ljutog rivala“ svog brata i klupskog kolege koji je nastupio u „Renault Cliu Cup“.

I treće je mjesto otišlo u Istru, kolijevku kronometar vožnji, iskusnom veteranu Deanu Jurasiću iz pazinskog Istra racing teama u „Škoda Feliciji“, čiji je zaostatak za pobjednikom bio 13,978 sekundi. Očekivano najuspješnija vozačica bila je višestruka državna prvakinja Puljanka Iva Damarija u „Autobianchiju A112“ (AK Pula-Rovinj), dok se juniorskom pobjedom „osladio“ mladi rally as Mislav Mikulec u „Renaultu Cio Sport“ iz AKK Sveta Nedelja.

Nadmoćnu ekipnu pobjedu odnijela je ekipa Autokluba „Pula-Rovinj“ ispred porečkog AK „D.T.“ i AKK Sveta Nedelja.

Pobjednici po klasama bili su Moreno Frančula (AK Pula-Rovinj), Marin Petrić (AK Rijeka), Matija Žiljak (AK Zagorje), Dean Jurasić (AK IRT Pazin), Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj) i Nenad Hrvatin (AK D.T. Poreč). U konkurenciji veterana nedostižnu je pobjedu ostvario rally vetaran Nenad Lončarić (AKK Sveta Nedelja) u „Subaru Imprezi Sti“.

Autoslalom u Zagrebu ima tradiciju pa je "16. Nagrada Grada Zagreba – 6. Memorijal Mire Nikolić" i ovog puta bila međunarodno natjecanja bodovano uz PH i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone.

Među 78 sudionika bilo je i desetak vozača iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Češke.

Najuspješnijim se, kroz dvije bolje bodovne vožnje, pokazao Mađar Martin Bognar u „VW Golfu I“.

Za nepunih pet sekundi bio je uspješniji od našeg asa Domagoja Belinića koji je tim drugim mjestom „generalke“ osvojio pobjedu za Prvenstvo Hrvatske i tako slavio dvostruki trijumf u dva dana.

Unatoč problemima sa svojim „nabrijanim fićekom“ u trećoj vožnji, prošle godine najuspješniji hrvatski automobilist Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka), s dvije izvrsne prve vožnje, stigao je do pobjedničkog postolja CEZ-a, ali i drugog mjesta za PH.

U domaćoj konkurenciji trojku najuspješnijih zaokružio je Hrvoje Belinić trećim mjestom.

Pobjednik Grupe Serija PH je Dario Mučnjak (SAK Samobor), a grupe Sprint Hrvoje Belinić.

Iva Damarija ponovila je uspjeh iz kronometra pobijedivši u konkurenciji vozačica uz izvrsno osmo mjesto generalke PH, a juniorsku pobjedu u Dugo Selo nosi Gian Karlo Ciglar.

Bodovno izjednačeni na prve dvije pozicije klupskog poretka završile su ekipe SAK Samobor i AK Pula-Rovinj ispred AK Dubrava.

Pobjednici po klasama bili su Marko Stanisavljević, Dario Mučnjak i Igor Bogović iz SAK Samobora, Matija Žiljan (AK Zagorje), Nenad Damarija, Hrvoje i Domagoj Belinić iz AK Pula-Rovinj.

Novi dvostruki vikend program kronometar i autoslalom PH je 22. i 23. rujna u Slanom-Banići nadomak Dubrovnika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.