SP: Blanka Vlašić osvojila srebro u skoku u uvis, prva medalja nakon četiri godine

Subota, 29. kolovoza 2015. 15:13 Napisao/la  SC

Zlato je osvojila Ruskinja Marija Kučina, koja je preskočila 2.03m, Blanka isprve preskočila 2.01m

Blanka Vlašić osvojila je srebro u skoku u vis na SP u Pekingu! Blanka je ponovo zablistala na velikoj sceni, ovog puta bez ikakvog pritiska javnosti. U prvom pokušaju je preskočila 2.01m, preko 2.03m nije mogla što je bilo dovoljno za srebro u razdoblju karijere koje ni po čemui nije slutilo ovakav rasplet u finalu skoka u vis. Vlašićka je osvojila prvu medalju na velikim natjecanjima nakon četiri godine posta.

Zlato je osvojila Ruskinja Marija Kučina, koja je preskočila 2.03m, bronca je pripala Ani Čičerovoj koja je isto kao i Blanka preskočila 2.01m, ali iz većeg broja pokušaja.

Za hrvatsku atletiku ovo je druga srebrna medalja u Pekingu nakon što je Sandra Perković osvojila srebro u bacanju diska. Hrvatska je prvi put na jednom Svjetskom prvenstvu osvojila dvije medalje.

U finalu je nastupila i Ana Šimić, koja je iz prvog pokušaja preskočila 1.88m, ali nije mogla preko 1.92m.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.