SP Sandra Perković osvojila srebro ispred najveće suparnice ove sezone

Četvrtak, 21. srpnja 2022. 09:14 Napisao/la  SC

Nisam očekivala da će nas Kineskinja sve svladati, ali drago mi je zbog nje, kaže najbolja hrvatska atletičarka

SP Sandra Perković osvojila srebro ispred najveće suparnice ove sezone

Sandra Perković postala viceprvakimja svijeta u bacanju diska u američkom Eugenu.

To je njena 12. medalja na velikim natjecanjima, peta na svjetskim prvenstvima, što nije uspjelo ni jednoj diskašici u povijesti.

Pobijedila je iznenađujuće Bin Feng iz Kine sa 69,12m, Sandra je bacila 68,45m (najbolji hitac sezone), a broncu je osvojila glavnna favoritkinja, Amerikanka Valarie Allman, sa 68,30m.

- Valarie Allman je bila moja najveća suparnica ove sezone, a uspjela sam je pobijediti u njezinom dvorištu. Nisam očekivala da će nas Kineskinja sve svladati, ali drago mi je zbog nje, jer je ostvarila svoj osobni rekord. Moraš nekad imati i malo sreće, ali, sve smo zaslužile biti na postolju. Nakon četvrtog mjesta na olimpijskim igrama u Tokiju stajanje na pobjedničkom postolju mi mnogo znači. Nastavit ću sljedeće godine u Budimpešti. Obećala sam da ću nastaviti karijeru do Brisbanea, rekla je Perkovićka.

Naša druga predstavnica Marija Tolj je osvojila osmo mjesto sa 63,07m.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.