SP U ATLETICI

Sandra Perković srebrna u bacanju diska

Utorak, 25. kolovoza 2015. 14:34 Napisao/la  SC

Perković je do srebra stigla hicem u posljednjoj, šestoj seriji

Sandra Perković osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s hicem od 67.39 metara. Iako je slovila  favoritkinjom za zlatno odličje, Perkovićka nije uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje osvojen prije dvije godine u Moskvi.

Perković je do srebra stigla hicem u posljednjoj, šestoj seriji. Do zadnje serije nije imala medalju, bila je četvrta sa 65.37m. Ispred nje su bile Kubanka Yaime Perez (65.46m) i Njemica Nadine Mueller (65.53m).


Zlatnu medalju osvojila je 25-godišnja Kubanka Denia Caballero, koja je već u prvoj seriji bacila disk do 69.28m, što je bilo nedostižno za konkurenciju. Caballero je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone (70.65m), a da joj je ovo najbolja godina u karijeri potvrđuje i da je svih svojih 10 najboljih hitaca izvela upravo u 2015. U finalu je izvela svoj treći najbolji hitac u karijeri.

Perković je imala problema s izbačajem tijekom čitavog natjecanja, u prvoj, trećoj i petoj seriji njezin disk je završavao u mreži s desne strane, dok je u drugoj seriji bacila 65.35m, a u četvrtoj 65.37m. Ipak, u posljednjoj seriji smogla je psihičke snage za najbolji hitac natjecanja koji joj je donio srebro.

Uz zlato iz Moskve i srebro iz Pekinga sa SP-a, Perković ima i zlato s Olimpijskih igara u Londonu 2012., te tri naslova europske prvakinje (Stuttgart 2010, Helsinki 2012, Zurich 2014).

Brončano odličje osvojila je Mueller (29), kojoj je to druga medalja sa SP, nakon srebra iz Daegua 2011.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.