NESPREMNA ZA POČETAK SEZONE

Blanka na skakalište izlazi tek krajem lipnja

Petak, 27. travnja 2012. 14:52 Napisao/la  Ivan Jelić

Blanka Vlašić neće nastupiti 7. lipnja na prvom mitingu Dijamante lige

 Blanka Vlašić neće još započeti s natjecanjem na otvorenom. Zimsku sezonu preskočila je zbog atroskopijskog zahvata skočnog zgloba odrazne noge, koji  je obavila u siječnju u klinici u Goteborgu. Nakon uspješno provedene  rehabilitacije započela je trenirati. Prije nekoliko dana osjetila je bol u operiranom skočnom zglobu, o čemu se radilo pojasnio nam je Joško Vlašić.

 - Blanka je već duže vrijeme osjećala laganu bol u operiranom skočnom zglobu. Liječnik Bruno Lukšić, koji brine o njezinom zdravstvenom stanju, ustanovio je da se stvorio granulom od nekog šava ili je ostao dio košćice u zglobu. Obavio je manji kirurški zahvat tako da  Blanka na nozi ima pet šavova koje bi trebala skinuti za dva, tri dana.

 Upala Ahilove tetive je stalno muči?

 - Nakon operativnog zahvata zgloba  otišla je  u Londonu kod dr. Jovana Đurovićakoji ima specijaliziran aparat za  takve ozljede Ahilove tetive.

 Kada se može očekivati njezin povratak na skakalište?

 - Planirali smo prvi nastup 7. lipnja na prvom mitingu Dijamante lige, koji se održava u Oslu. Nažalost, to se neće dogoditi ako ne bude nekih novih nepredviđenih ozljeda, realno je da se vrati u borbu s visinama krajem mjeseca lipnja, zaključio je Joško Vlašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.